Ameliyattan sonra 35 kilo verdi

Ameliyattan sonra 35 kilo verdi

Diyarbakır’da yaşayan 3 çocuk annesi geçirdiği operasyon sonucu 35 kilo vererek sağlığına kavuştu.

Diyarbakır’da yaşayan 3 çocuk annesi Gökben Erden,aldığı kilolardan dolayı hayati riskle karşı karşıya kalınca geçirdiği operasyon sonucu 35 kilo vererek sağlığına kavuştu.

Diyarbakır’da yaşayan 33 yaşındaki 3 çocuk annesi Gökben Erden, aldığı kilolar yüzünde nefes darlığı ve hayati riske maruz kalarak aynı zamanda midesinde de bir kist oluştu. Erden, Diyarbakır Memorial Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nden Operatör Doktor Erkan Dalbaşı’nın gerçekleştirdiği başarılı operasyonla, hem midesindeki kitleden hem de yaşamını tehdit eden 35 kilodan kurtularak sağlığına kavuştu.

Ameliyat sonrası hızla sağlığına kavuşan ve kilo vermeye başlayan Gökben Erden’in fiziksel görümü de hayal ettiği gibi olumlu yönde değişmeye başladı. Operatör Doktor Dalbaşı’n kontrolünde ve ameliyatın üçüncü ayının sonunda 35 kilo vererek 100 kilonun altına düştü.

“Nefes nefese kalıyor ve çocuklarıma yeterli vakit ayıramıyordum”

Mide küçültme ameliyatı sonrası sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirdiğini söyleyen Gökben Erden, “Aşırı kilolu olduğum dönemlerde yeme bozukluğu nedeniyle doyma duygusunu kaybetme noktasına gelmiştim. Ameliyat sonrasında ise doktorumdan nasıl besleneceğimi ve bu beslenme programını uygulayarak, doyma duygusuna nasıl ulaşacağımı öğrendim. Kilolarımla yaşadığım dönemde çabuk yoruluyor, nefes nefese kalıyor ve çocuklarıma yeterli vakit ayıramıyordum. Şimdi kendimi çok sağlıklı hissediyorum ve onlarla daha çok zaman geçiriyorum” dedi.

“Ameliyat sonrası yaşam tarzı değişikliği önemli”

Gökben Erden’in kendilerine başvurduğunda 110 kilogram olduğunu belirten Operatör Doktor Dalbaşı, “Hastamız, uzun süre diyet ve spor yapmasına rağmen kilo verememe, horlama, kaliteli uyku uyuyamama, kısa mesafe yürüyüşlerde bile diz ağrısı sorunları yaşıyordu. Obezite cerrahisi ile hem midesini küçülttük, hem de tetkiklerde gördüğümüz midedeki kitleyi aldık. İki saatlik operasyon sonrası hastamız sağlığına kavuştu. Ancak obezite cerrahisi sonrası kendilerini hem fiziksel hem de psikolojik açıdan iyi hisseden hastalarımızın, bundan sonraki yaşam tarzlarını sağlıklı beslenme üzerine kurmaları gerekiyor. Hareketsizlik, kötü beslenme ve sigara kullanımı gibi yaşam kalitesini olumsuz etkileyen alışkanlıklardan uzak durmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler