Amerika'da siyahilere yönelik bir vahşet daha

Amerika'da siyahilere yönelik bir vahşet daha

Amerika'nın San Diego kentinde polisin siyahi bir gence uyguladığı vahşet kameralara yansıdı.

Amerika’nın San Diego şehrinde polis köpeği tarafından vahşice hırpalanan siyahi adamın videosu tepkilere neden oldu.

San Diego polisi, Karond Cheatum adındaki bir siyahiyi gözaltına almak isterken, adamın onları tehdit ettiğini öne sürerek insanlık dışı bir yöntem uygulayarak onu gözaltına aldı.

Siyahi adamın elleri kelepçelenmesine rağmen polisin, köpeği geri çekmediği ve yerde yatan adamın kolunu ısırmaya devam ettiği videoya yansırken, çevredekiler de olup biteni cep telefonuyla kayda aldı.

Olayı kaydeden Angel Nunez adındaki kişi, vahşi saldırıyı gerçekleştiren polisi, “Köpeği kontrol etmen lazım, köpek üzerinde kontrol sağlayamıyorsun.” uyarılarına rağmen polisin rahat davranması dikkatlerden kaçmadı. Videoda görüne diğer iki polisin köpeği uzaklaştırmak yerine adamı sıkı sıkıya tuttukları da görülüyor. Konuşmaların devamında, “Köpeği adamın üzerinden neden çekmiyorsun” uyarısına karşılık polisin, “Kapa çeneni ve geri çekil!” tehditliyle karşılaşan Angel’in geri çekildiği de görülüyor.

Olayın mağduru olan siyahi genç Cheatum'un teyzesinin verdiği bilgiye göre, Cheatum bir süre önce travma geçirdikten sonra sokakta yaşamaya başlamış.

Amerikan polisinin daha önce de siyahilere yönelik vahşi yöntemlerle yaklaşımda bulunduğu bilinirken, son yaşanan olaydan sonra özellikle sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki gösterildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.