Amerika’yı Savunmak Size mi Düştü?

Amerika’yı Savunmak Size mi Düştü?

Diyarbakır’da Amerika’nın Adana konsolosluğunun BDP’li belediyenin desteğiyle vermek istediği sözde iftara halk izin vermedi. Amerika’nın iftar adı altındaki gösterisinin engellenmesinden öfkeye kapılan BDP’liler, bıçak ve soplarla halka saldırdı. Amerika

Eklenme : 18 Temmuz 2014 Cuma 04:54:00
Güncelleme 18 Temmuz 2014 Cuma 09:50:10


ŞÜKRÜ GÜNDÜZ / DOĞRUHABER
Diyarbakır’da BDP’li belediyenin Amerika’nın Adana konsolosluğu ile birlikte vermek istediği sözde iftara Diyarbakır halkı izin vermedi. Gazze’de israil’in Amerikan desteği altında bebekleri ve anneleri katleden saldırıları devam ederken Amerika’nın Adana konsolosunun iftar diye bir yemek töreni düzenlemek istemesi Diyarbakır halkının tepkisine neden oldu.

Halk, iftar adı altındaki gösterinin yapılmasına izin vermedi. Amerika konsolosu, DTK ve BDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Başkanı Gültan Kışanak yaptıkları açıklamalarla Diyarbakır halkına hakaret etti. Sivil toplum kuruluşları, bu küstahça açıklamalara tepki göstererek Diyarbakır halkının onurlu duruşunu sürdüreceğini açıkladı.

MÜSLÜMANLAR KATLEDİLİYOR ABD VERİYOR!
BDP’li belediyenin Amerika konsolosunu Diyarbakır’a davet etmesinin Diyarbakır halkına karşı büyük bir saygısızlık olduğunu söyleyen Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, “Filistin’de Müslümanlar katledilirken burada Amerika ile ortaklaşa iftar yemeği adı altında yemek verilmesine seyirci kalmamızın beklenmesi mümkün değildir” dedi.

DİYARBAKIR BİR İSLAM BELDESİDİR
BDP’li belediyenin böyle bir organizasyon yaparak Amerika’ya “Biz burada İslam’a karşı sizin güvenceniziz” mesajı vermek istediğini ifade eden Avukat Abdulgani Orhan da “Diyarbakır halkı onların vermek istediği mesajı başlarına geçirdi. Diyarbakır’da Amerika ve israil, istediği gibi at koşturamaz” dedi.

HALKIMIZ KÜSTAHLIĞA İZİN VERMEDİ
Diyarbakır halkının kendisine yakışır bir şekilde tavrını ortaya koyarak Amerika konsolosu ile BDP’li belediyenin yapmak istediği iftar programına izin vermediğini belirten Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, “Kardeşlerimizin üzerine bombalar yağarken birileri Diyarbakır’da Müslümanlarla fotoğraf çekip ‘Aslında bizim Müslümanlarla bir sorunumuz yok. Sadece aşırı davrananlarla sorunununuz var, biz terörist öldürüyoruz’ diyerek Diyarbakır üzerinden bir mesaj vermek istediler. Diyarbakır halkı, Filistin’e bağlılığını göstererek buna izin vermedi. Halkımız demokratik bir şekilde buna tepki gösterdi” diye konuştu.

BDP’Lİ BELEDİYE BU HALKA SAYGISIZLIK YAPTI
BDP’li belediyenin Amerika konsolosunu Diyarbakır’a davet etmesinin Diyarbakır halkına karşı büyük bir saygısızlık olduğunu söyleyen Memiş, “Filistin’de Müslümanlar katledilirken burada Amerika ile ortaklaşa iftar adı  altında yemek verilmesine seyirci kalmamızın beklenmesi mümkün değildir. Bunlar Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışıyorlar. Belediyenin bu tutumuna anlam vermiş değiliz." dedi.

Kışanak ‘Biz Gazze’ye ve Filistin’e sahip çıkan Kürt kardeşleriyiz! En çok bedel ödeyip onların yanında olan bizleriz’ diyor. Kışanak, doğru söylüyor! Kürt halkı Filistin halkını destekliyor. Kışanak’ın unuttuğu bir şey var. Söylemleri ve eylemleri birbirini tutmuyor! Kendilerini dürüst olmaya davet ediyoruz” dedi.

AMERİKA’YA GEREKEN CEVAP VERİLDİ
BDP’li belediyenin yardım kuruluşlarının çadırı kurmasına izin vermeyip Gazze’de çocukların ve annelerin üzerine bomba yağdıran israil’e destek olan Amerika konsolosunu buraya getirmesinin çok manidar olduğuna dikkat çeken Memiş, “Bu halk dindar bir halktır ve genleriyle oynamak isteyen birilerine en güzel şekilde cevap verdi.

Kardeşlerimizi katledip gelip Diyarbakır’da ‘sizin dininize saygılıyız’ demek isteyenlere Diyarbakır halkı gereken cevabı vermiştir” şeklinde konuştu.

PİŞKİN KONSOLOSA CEVAP VERİLDİ
Filistin’e bombaların yağdığı bir dönemde, Amerika’yı temsil eden konsolosun, ‘Belediye ile beraber iftar vereceğim’ diyerek dalga geçercesine hareket etmesine, Diyarbakır halkının izin vermediğini ifade eden Avukat Abdulgani Orhan da “Diyarbakır halkı israil’in yanında yer alan, onların katliamlarına her türlü desteği veren bir ülkenin temsilcisinin pişkin bir şekilde buraya gelmesine izin vermemiştir.

Sivil toplum kuruluşları buna tepki gösterdiler. İftarın verilmek istendiği yere gidip basın açıklaması yaptılar ve olaysız bir şekilde dağıldılar.

Fakat orada bulunan zabıta personelinin basın açıklaması yapılırken tepki gösterenlerle dalga geçer gibi terbiyesiz bir şekilde yemek yemeleri ve Amerika konsolosunun tepkiye rağmen iftar çadırına gelmeye çalışması halkı galeyana getirdi.

Halk böyle bir iftara izin vermedi. Peygamberine sahip çıkan Diyarbakır halkı peygamberlerine düşmanlık yapan bir ülkenin temsilcisinin küstahlığına izin vermedi. Amerika konsolosu ve BDP’liler tepkilerden dolayı kaçmak zorunda kaldılar” diye konuştu.

DİYARBAKIR’DA AMERİKA VE İSRAİL AT KOŞTURAMAZ
BDP’li belediyenin böyle bir organizasyon yaparak Amerika’ya, biz burada İslam’a karşı sizin güvenceniziz mesajı vermek istediğini ifade eden Orhan, “Diyarbakır halkı onların vermek istediği mesajı başlarına geçirdi. Diyarbakır bir İslam beldesidir.

Peygambere saygının zirvede olduğu bir şehirdir. Amerika konsolosu, belediye, vali kim olursa olsun art niyetli kişilere Diyarbakır halkı cevaplarını verecektir ve vermeye devam edecektir. Diyarbakır’da Amerika ve israil istediği gibi atını koşturamaz. İslam’la, Peygamberimizle, Kur’an’la hiç kimse alay edemez. Bunu yapmaya çalışanlar gereken cevabı alacaklar bunu iyi bilmek zorundalar” dedi.

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.