Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır'da Erbakan Hocayı andı

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır'da Erbakan Hocayı andı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şubesi, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 4'üncü yıl dönümü dolayısıyla programı düzenledi.

DİYARBAKIR-Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şubesi 54’üncü hükümetin Başbakanı merhum Necmettin Erbakan Hocayı, Kayapınar ilçesi Diclekent Camiinde düzenlediği bir programla andı.

 

Yatsı namazına müteakip başlayan programa AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, Saadet Partisi İl Müfettişi Alican Ergin ve vatandaşlar katıldı.

 

Kuran'ı Kerim ile başlayan program AGD Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdurrahman Ergin’in yaptığı konuşma ile devam eti.

 

“Erbakan Hoca yılmadı”

Erbakan Hoca’nın Allah yolunda cihat ettiğini belirten Ergin, “O ‘Bir çiçekle bahar gelmez’ diyenlere inat  ‘Her bahar bir çiçekle başlar’ diyerek atıldı yollara. Çeşitli hile ve desiselerle, yasaklı ilan edildi ama yılmadı. Herkesin bitti zannettiği bir zamanda, yeniden başlamanın heyecanı içinde ‘Daha yapacaklarım var’ diyerek öne atıldı. Hasta yatağında dahi üzerine aldığı ağır emanetin hakkını vermeye çalıştı." ifadelerini kullandı.

 

“Erbakan Hocayı rahmetle anıyoruz”

Merhum Erbakan'ın, 40 yıl boyunca bir mücadele verdiğini belirten Ergin,  Erbakan'ın düşüncelerinden, duruşundan ve ideallerinden taviz vermeyen biri olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

 

Ergin, “Onun yokluğunun hüznü bugün de hala ciğerimizi yakıyor. Merhum Erbakan hocamız, ‘Fırtınalara yön veren, kelebeklerin kanat çırpışıdır’ demişti. Şükürler olsun ki kelebekler kanat çırpmaya devam ediyor. İnsanlık mukaddes fırtınalara gebe, zira yegâne kuvvet ve kudret sahibi olan Allah, müminlere olan sözünü mutlaka yerine getirecektir. Vefatının 4’üncü yılında muhterem hocamızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad mekânı cennet olsun” dedi.

 

Konuşmanın ardından Rıfat Ablay’ın okuduğu Kürtçe mevlit dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Mevlit sonrası ise de Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur okunan hatimler için hatim duası okudu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.