Anadolu Gençlik Derneği Ramazan ayına saygıyı ödüllendirdi

Anadolu Gençlik Derneği Ramazan ayına saygıyı ödüllendirdi

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Ramazan Ayına gösterdikleri saygı ve hassasiyetleri dolayısıyla tespit ettikleri esnafı ziyaret ederek tebrik belgesi verdi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi Tanıtım ve Medya Komisyon Başkanlığı, Ramazan Ayına gösterdikleri saygı ve hassasiyetlerinden dolayı Denizli’de tespit ettikleri esnafı ziyaret ederek, tebrik belgesi takdiminde bulundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan AGD Denizli Şubesi Tanıtım ve Medya Komisyon Başkanı Ekrem Çetin, Her gününde ayrı bir maneviyat olan Ramazan ayının hürmetine Denizli’de tespit ettikleri esnafın bu hassasiyetinin takdire şayan olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Ramazan ayının maneviyatına hürmet edip oruçluya saygı gereği ve oruca olan hürmetlerinden dolayı yemek sektöründe hizmet veren bazı lokantaların, işyerlerinin Ramazan boyunca kapatan işyeri sahiplerini tespit ettik. Bu duyarlılıklarını tebrik etmek ve farkındalık ortaya koymak adına AGD adına düzenlediğimiz tebrik belgesini hediye ettik. Şunu biliyoruz ki ecdadımız, İslam medeniyetini öyle güzel yaşamış ve yaşatmış ki Osmanlı da yaşayan azınlıklar dahi Ramazan ayında Müslümanlar oruçlu diye ortalıkta dolaşan çocuklarına açıkta yemek yedirmediklerini biliyoruz. Medeniyetimizin bu duyarlılıklarını asla kaybetmemeliyiz.”

İşyeri sahipleri ve çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Çetin, tebrik belgelerini takdim ederken asıl büyük ödülün ahirette olduğunu ifade etti.  

Bir kokoreç lokantasında ustabaşı olarak çalışan Ordulu Nurettin usta, ziyaretten çok duygulandığını belirterek, “Bunca senedir, oruca bu seneki kadar ilgisiz kalındığını görmedim. Hâlbuki havalar serin geçti. Bizim çocukluğumuzda küçük büyük herkes oruç tutardı. Sokakta oruç yiyeni göremezdik. Anadolu Gençlik Derneği’nin konuya duyarlılığını görünce o günleri hatırladım. Bu hassasiyeti hepimiz göstermeliyiz. Dinimiz olmasa hayatın ne önemi var?” dedi.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler