Aniden bastıran dolu ve yağmur hayatı olumsuz etkiledi

Aniden bastıran dolu ve yağmur hayatı olumsuz etkiledi

Gaziantep’te aniden bastıran dolu yağışının ardından etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, kimi ev ve işyerlerini ise su bastı.

Gaziantep’te yağan dolu ve sağanak yağmur, kentin birçok noktasında yaşamı felç etti. Hafta sonu alışverişine çıkan vatandaşlar, aniden bastıran dolu ve sağanak yağmura hazırlıksız yakalanırken, korunmak için kapalı yerlere kaçtıkları görüldü.

Kentin birçok semtinde ev ve işyerlerinin alt katları suyla doldu. Caddeleri dolduran su nedeniyle bazı yerlerde trafik kilitlenirken, kimi yerlerde de zincirleme trafik kazaları yaşandı. Başta Hürriyet ve Fevzi Fırat Caddesi olmak üzere cadde ve sokaklar göle döndü.

Trafiği felce uğratan yağış nedeniyle araçlar suyla kaplı yollarda güçlükle ilerledi. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. İşyeri sahipleri dükkânlarına daha fazla su girmesini önlemek için yoğun bir çaba harcadılar. Gatem ayakkabıcılar sitesi önündeki caddenin suyla dolması buradaki esnafı zor durumda bıraktı.

İşyerlerini su basan esnaf, her sağanak yağmurda aynı çileyi yaşadıklarını söyleyerek belediyeye tepki gösterdi. Kaldırımlarda tezgah açan seyyar satıcılardan özellikle giyim malzemesi satanlar ani bastıran şiddetli yağmur nedeniyle zor durumda kaldı. Ani yağmur nedeniyle kaldırımlarda sığınacak yer bulamayan ve şaşıran bazı kişiler otobüs duraklarına sığındı. Dolu yağışının etkili olması ise fıstık yetiştiricilerini korkuttu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.