Anıl köyünde Kutlu Doğum coşkusu

Anıl köyünde Kutlu Doğum coşkusu

Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Anıl köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde Peygamber Sevdalıları bir araya geldi.

Her yıl düzenlediği Kutlu Doğum Programları ile yüzbinleri Peygamber sevgisi kapsamına bir araya getiren Peygamber sevdalıları Platformu ve bu Platform bünyesinde bulunan STK’ların düzenlediği kutlu doğum etkinlikleri bu yılda devam ediyor.

Kutlu Doğum ayına girilmesiyle birlikte başlayan Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Hani ilçesi Anıl köyünde de dün Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Hani ilçesine bağlı Anıl köyünde Peygamber Sevdalıları platformu bünyesinde bulunan Hani İrşad Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (İrşad-Der), düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği köy halkının yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Öğle namazı sonrasında köy camiinin bulunduğu alanda yapılan Kutlu Doğum etkinliğine köy halkının yanı sıra çevre köylerden de katılım sağlandığı gözlendi.

Kadın ve erkekler için ayrı bölümlerin oluşturulduğu etkinlikte genç, yaşlı, çocuk yüzlerce peygamber sevdalısı katılırken, etkinlik alanında taşınan Tevhid bayrakları güzel görüntüler oluşturdu.

Saat 13.30’da başlayan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Grup Aksa’nın okuduğu Kürtçe mevlit ile devam eden etkinliğe katılan Özlem ajans sanatçıları da okuduğu hareketli alanda coşkulu bir ortam oluşturdu.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlik alanında, Özlem ajans sanatçıları, gürbüz ilahi grubunun okuduğu ilahilerle çoşku doruğa çıkarken, Semanur ve Zehra isimli 2 küçük kızın okuduğu şiir ve okunan Veda Hutbesi duygu dolu anlar yaşattı.

Programın açılış konuşmasını yapan Hani İrşad-Der Başkanı Muzaffer Karavil, Peygamber Sevdalıları tarafından her yıl bir temanın belirlendiğini bu yıl Kutlu Doğumlarda işlenen temanın ise ‘’Eşsiz Önder Hz. Muhammed’’ teması olduğunu belirterek, bir önder olarak Hz. Muhammed (sav)’in vasıflarına değindi.

‘’ O’nun sayesinde Rabbimizi tanıdık ‘’

Peygamber efendimizin herkesin üzerinde hakkı olduğunu ve onun sayesinde rabbimizi tanıdığımızı belirten Karavil, ‘’ Onun sayesinde rabbimizi tanıdık. Onun sayesinde iman ettik. Onun sayesinde bizler şerefli bir kul olduk. O bizleri çok seviyordu. Gece sabaha kadar ibadet edip ümmeti için ağlıyordu, insanlığa ağlıyordu, insanlığın kurtuluşu için dualar ediyordu.’’ dedi.

‘’Hz. Muhammed hayatımızın her yerine girmelidir’’

Son olarak ümmet olma bilincine de değinen Karavil, ‘’Ümmet olmak sadece Kelime-İ Şehadet getirmek midir? Yoksa onu her şeyden çok sevmek midir? Ümmet olmak, sadece iman etmekle olmuyor. Bize bu dini getiren, hayâ, terbiye ve ahlakı bize en güzel şekilde öğreten Hz. Muhammed’e uymak, onun yolunu sürdürmek, bize miras bıraktığı değerleri sahiplenmek ve ne pahasına olursa olsun bu dini yüceltmektir, ümmet olmak.  ’’ ifadelerini kullandı.

 ‘’Kur’an ve Sünnete sarılmalıyız’’

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Hüseyin Zilan ise Zazaca yaptığı konuşmada Hz. Muhammed’in (sav) kendinden çok ümmetini düşündüğünü, her seferinde ‘’ümmetim ümmetim’’ dediğini onu canından çok seven sahabelerinin bize haber verdiğini söyledi.

Hz. Peygamberin kıyamette bile sadece ‘’ümmetim ümmetim’’ diyeceğini belirten Zilan, ’’ Değerli Müslümanlar biz öyle bir zamandayız ki, insanlar Allah’ın yolunu, Peygamberin sünnetini terk etmiştir. Böyle bir çağda Kur’an-a ve Resulüllah’ın sünnetine sarılıp, O’nun yolunu sürdürmeliyiz. O (sav) Ümmeti konusunda çok hassastı. O bizim başımıza gelecek tüm sıkıntılarda üzülüyor ve bizim için rabbine dua ediyordu.” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrası okunan ilahi ve İslami marşlar ve sık sık çekilen tekbirler ile coşkunu doruğa çıktığı programda son olarak toplu olarak yapılan dua ile son buldu.

Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Anıl köyünde toplamda 1 milyar 250 bin 400 salavat, bin 20 Yasin, 86 bin la ilahe illallah, 3 bin 300 ihlas ve 2 hatim okunduğu da etkinlik alanında ilan edildi. (İzzetin Alagöz –İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.