Anız yakma cezası 5 kat artacak

Anız yakma cezası 5 kat artacak

​Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde hasat mevsiminin başlamasıyla birlikte artan anız yangınları nedeniyle para cezasının 5 kat artacağını belirtildi.

Şanlıurfa Valiliği, anız yakılmasının önlenmesi için yayımladığı tebliğde, anız yakanlara her bir dekar için 48,58 TL yakma fiilinin orman ve sulak alan ve meskûn mahallere yakın olması halinde 5 katı idari para cezasının verileceğini duyurdu.

Halk sağlığını tehdit eden unsurlardan biri olan anız yangını, yetkililerin uyarılarına rağmen devam ediyor. İlçenin dört bir yanında yükselen dumanlar hem çevreye hem de doğadaki yaşama ciddi zararlar veriyor.

Konuyla ilgili Şanlıurfa Valiliğin aldığı kararda meskûn mahallere yakın gerçekleşen anız yangınlarında ceza 5 katına çıkıyor. Anız yangınlarında anız yakanın belirlenememesi durumunda ÇKS beyanı bulunan üreticilere caiz işlem uygulanacağı belirtildi.

Kararda, "2018 yılında anız yakılmasının önlenmesi amacıyla hazırlanan 2018/2 Şanlıurfa Valiliği Tebliği yayımlanmıştır. Söz Konusu Tebliğe göre anız yakanlara her bir dekar için 48,58 TL yakma fiilinin orman ve sulak alan ve meskûn mahallere yakın olması halinde 5 katı idari para cezası uygulanacaktır. Bu yıl yayımlanan tebliğ gereği anız yakanının kesin belirlenememesi halinde söz konusu parsel için ÇKS beyanı bulunan üreticilere cezai işlem uygulanacaktır." denildi. (Sabri Acet-İLKHA)  





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler