Ankara'da uyuşturucu operasyonlarında 33 tutuklama

Ankara'da uyuşturucu operasyonlarında 33 tutuklama

Ankara'da bir haftada yapılan uygulamalarda uyuşturucudan gözaltına alınan 98 kişiden 33'ünün tutuklandığı bildirildi.

Ankara polisince bir hafta boyunca yapılan uygulamalarda, uyuşturucu imal ve ticareti yaptıkları, bulundurdukları veya kullandıkları belirtilen 98 şüpheliden 33'ünün tutuklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 12-18 Şubat 2018 tarihleri arasında "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı kullanmak suçları" ile ilgili 29 ayrı olayda; 56 şüpheli kişiye "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapma'dan, 39 şüpheliye "Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı kullanmaktan", 3 şüpheliye ise diğer suçlardan olmak üzere toplam 98 kişiye işlem yapıldığı belirtildi.

Olaylar ile ilgili olarak yakalanan şüphelilerden 42'sinin polis tarafından Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla salıverildiği, 33'ünün tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtilen açıklamada, 18 kişinin adli kontrolle, birinin mahkemeden, 4 kişinin ise savcılıktan serbest kaldığı ifade edildi.

Ayrıca bu yakalamalarda; çok miktarda uyuşturucu, 2 hassas terazi, tabanca ve fişeği ile uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 18 bin 355 TL ele geçirildiği belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.