Ankara Valiliğinden Aysel Tuğluk açıklaması

Ankara Valiliğinden Aysel Tuğluk açıklaması

​HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesinin Ankara İncek'teki cenazesinde yaşananlarla ilgili Ankara Valiliği açıklama yaptı.

Ankara Valiliği, HDP eski milletvekili Aysel Tuğluk'un ölen annesi Hatun Tuğluk'un cenazesinin defninde yaşanan olaylara yönelik adli ve idari işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, eski milletvekili Tuğluk'un dün ölen annesi Hatun Tuğluk'un cenazesinin İncek Mahallesi Mezarlığına defninde, bir grubun sataşma girişiminin meydana geldiği bildirildi.

Kolluk kuvvetleri olaya müdahale ederek gerekli tedbirleri aldığı ve grubu mezarlık alanının dışına çıkardığı kaydedilen açıklamada, olayın ardından cenaze sahiplerinin Tuğluk'un İncek Mahallesi Mezarlığına defninden vazgeçtiği ifade edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun mezarlık alanına gittiği ve alınan tedbirleri gözden geçirdiği belirtilen açıklamada, "Mezarlık alanında bulunan milletvekilleri ve merhumenin ailesi ve yakınları ile görüşülüp, cenazenin defni konusunda ailenin alacağı kararın, uygulanması için her türlü tedbirinin alınacağı hususu kendilerine ifade edilmiştir. Ailesi ve yakınları bu konuyu değerlendirmek üzere bir araya geldiler. Ailenin ve diğer yakınlarının vereceği karara göre defin işlemi yapılacaktır. Valiliğimiz defin işlemleri dahil her türlü yardımı yapacak ve gerekli tedbirleri alacaktır. Merhumeye Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Ayrıca, mezarlık alanında definde gelişen sataşma olayı ile ilgili olarak adli ve idari işlem başlatılmıştır." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler