Ankara Valisi Topaca’dan Eylül açıklaması

Ankara Valisi Topaca’dan Eylül açıklaması

Ankara Valisi Ercan Topaca, 22 Hazirandan bu yana kayıp olan ve öldürüldüğü tespit edilen minik Eylül olayı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Tatil için gittiği memleketi Ankara Polatlı İlçesi Uzunbeyli Mahallesi'nde 22 Haziran günü kaybolan Eylül Yağlıkara’nın cansız bedeni evinin 2 kilometre yakınında bir elektrik direğinin dibinde gömülü olarak bulundu.

Eylül’ün cansız bedeninin bulunmasından sonra olay yerine giderek incelemelerde bulunan Ankara Valisi Ercan Topaca, inceleme sonrası küçük Eylül cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Tespitler, bu yavrumuzun katledildiği yönündedir"

Topaca, "Biz onun canlı şekilde bulunup, haberinin verilmesini çok arzu ederdik. Ama maalesef şu anki yapılan tespitler, bu yavrumuzun katledildiği yönündedir." dedi.

Arama köpeğinin verdiği işaretin ardından cesedin olduğu bölgenin belirlendiğini ve çalışmaların bu bölgede yoğunlaştırıldığını belirten Vali Topaca, "Eylül'ün sağlam bir şekilde bulunduğunun haberini vermeyi çok isterdik. Ama maalesef yavrumuzun katledildiğini bildirmek durumundayız. Bir elektrik direğinin dibinde cesedini bulduk. Teknik çalışmalar sürüyor.” ifadelerini kullandı.

“Tutuklu bulunan kişinin bu olayı yaptığına dair deliller mevcut”

Şuan tutuklu bulunan bir kişinin olduğunu ve bu şahsın, Eylül’ün kaybolduğu gün bölgede görüldüğünü belirten Vali Topaca, “Olayla ilgili başka kişilerin bağlantısı var mı yok mu, bunlar araştırılıyor. Bunlar, ilerleyen saatler ve günlerde yapılacak incelemelerde netleşecek. Tutuklu bulunan bu kişinin bu olayı yaptığına dair deliller mevcut. Ekiplerimizin konuyla ilgili çalışmaları devam ediyor.

Vali Topaca, son olarak; “Ben yavrumuza tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Yavrumuzun ailesine, yakınlarına, arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Umarım bu tür olayları tekrar yaşamayız." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.