Ankara'da tedavi gören Peşmerge generali hayatını kaybetti

Ankara'da tedavi gören Peşmerge generali hayatını kaybetti

Güney Kürdistan'da IŞİD ile girdiği çatışmada ağır yaralanan ve Ankara'da devam eden Peşmerge komutanlarından Tümgeneral Tahîr Hecî hayatını kaybetti. Tahîr Hecî'nin cenazesi Irak Kürdistan'ına götürüldü.

Güney Kürdistan'da Musul'a bağlı Zummar ilçesinde IŞİD ile girdiği çatışmada ağır yaralanan ve tedavisi Ankara'da devam eden Peşmerge komutanlarından Tahîr Hecî Korkî, 28. günde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yetirdi.

 

Dün akşam hayatını kaybettiği Ankara’dan bu sabah uçakla Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Şerefattin Elçi Havalimanı’na getirilen Korkî'nin cenazesini Kürdistan Demokrat Partisi (KDP)’liler ve yakınları karşıladı.

 

Cenaze aracı Silopi ilçesinden geçerek Habur Sınır Kapısı üzerinden Güney Kürdistan'a gönderildi. Çok sayıda aracın eşlik ettiği cenaze konvoyunda Güney Kürdistan Yönetimine ait bayraklar açıldı.

 

Habur Gümrük Kapısı önünde Kürtçe bir açıklama yapan Peşmerge komutanı Tahir Haci Korki’nin amcası Xelîl Pîro, cenazeyi karşılayanlara bir teşekkür konuşması yaptı.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler