Ankara’daki Suudi Konsolosluğunun önünde protesto

Ankara’daki Suudi Konsolosluğunun önünde protesto

​Suud'un Yemen'e yönelik vahşi saldırılarını Ankara'da bulunan Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nin önünde protesto etti.

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen vatandaşlar Suudi Arabistan'ın büyükelçiliği önünde toplandı.

Toplanan grup adına açıklama yapan Kudüs Günü sitesi yayın yönetmeni Kemal Kemahlı, Suud öncülüğündeki BAE, ABD, İngiltere, Mısır ve siyonist işgalcilerden oluşan şer koalisyonunun yaklaşık 4 yıldır Yemen halkının üzerine bomba yağdırdığına dikkat çekti.

Yemen'de insanlık tarihinin en büyük trajedisi ve krizi yaşandığına dikkat çeken Kemahlı, "Şecere-i habise-i melune Suud Rejimi, ABD'den aldığı uluslararası savaş hukukuna göre kullanımı yasak olan nötron bombalarını sivil halkın üzerine atıyor. Al-i Suud öncülüğündeki bu şer koalisyonu, Yemen'de savaşın durması ve barışın sağlanması için başta BM olmak üzere uluslararası toplumun arabuluculuk girişimlerini de baltalıyor. Gözlerini kan bürümüş bu katiller sürüsü Yemen'de siyasi çözüme yanaşmıyor. Çünkü dertleri stratejik ve jeopolitik öneme sahip Yemen'i ve Mendeb Boğazını emperyalist ve siyonist efendilerine yani ABD, İngiltere ve Siyonist israile peşkeş çekmek. Yemen'de şu anda insanlık tarihinin en büyük trajedisi ve krizi yaşanıyor. Hudeyde, Sada ve Sana'da kontrolü ele geçirmek isteyen Suud öncülüğündeki şer koalisyonu, çoluk, çocuk, kadın, ihtiyar, okul, hastane demeden önüne gelen her yeri vahşice bombalıyor. Sadece Hudeyde'de son aylarda 445 bin sivil yerinden edildi. Yemen'deki gıda sıkıntısı 14 milyon insanın hayatını tehdit ediyor. Bir deri bir kemik kalan çocukların görüntüsü dünyanın vicdanını harekete geçirmeye yetmiyor ne yazık ki! Ayrıca Suud koalisyonu Yemen'e insani yardımın girmesini de engelliyor. 29 milyonluk ülkede 22 milyon sivil insani yardıma ve korunmaya muhtaç." ifadelerini kullandı.

Sık sık "Kahrolsun Suud!, Kahrolsun Amerika!, Kahrolsun israil ve katil Suud ümmete hesap verecek" sloganları atıldı.

Daha sonra İlahiyatçı Mehmet Kocaaslan kalabalığa hep bir ağızdan Tebbet suresini ve mealini okuttu. Eylem İlahiyatçı İsmail Avcı'nın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler