Ankara’dan dönen aşiret temsilcileri önemli açıklamalarda bulundu

Ankara’dan dönen aşiret temsilcileri önemli açıklamalarda bulundu

Emekli bir askerin, Kürt aşiretlerine yönelik iddiaları gündemdeki yerini korurken ithamlara ilişkin tepkiler de gelmeye devam ediyor.

Emekli Albay Atilla Uğur’un, Kürt aşiretlerine yönelik iddialarına karşı tepki olarak gittikleri Ankara’dan dönen aşiret temsilcileri, döndükleri köylerinde bir araya gelerek basın açıklamasında bulundular.

Bölgedeki 56 aşiretin temsilcileri iddialara tepki göstermek üzere Ankara’ya gitmişti. Ankara’dan dönen aşiret temsilcileri yaptıkları basın açıklamasında, 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Kürt illerinde de binlerce insanın sokağa dökülerek darbeye karşı durduğunu hatırlattı.

“Asıl İngiliz ve ABD ajanı bu albaydır”

Şahina, Metinan ve Şeyhan aşiretleri adına basına açıklamasında bulunan Mehmet Sait Gülçer, iddiaları sert bir şekilde kınadıklarını belirterek, söz konusu iddianın ahlaki ve gerçekçi olmadığını dile getirdi.

Ankara’ya kadar giderek bu iddiayı yalanladıklarını açıklayan Gülçer, “Doğu ve Güneydoğunun birçok aşireti oradaydı. Bizzat biz de katıldık. Bu bölgedeki aşiretlerin İngiliz ajanlarına para karşılığı bir şey vermesi mümkün değil. Söz konusu albay daha aşiretlerin kim olduğunu bile bilmez. Doğu ve Güneydoğuda bulunan aşiretlerin çoğu misafirperver ve yardımseverdirler. Nasıl İngiliz parasına tenezzül ederler. Hiç kimsenin aşiretlere iftira atmaya, karalamaya hakkı yoktur. Bu adam Doğu Perinçek’in adamıdır. Asıl İngiliz ve ABD ajanı bu iftirayı atan albaydır.” dedi.

“56 aşiret bu iddiaya tepki gösterdi”

Metinan Aşireti adına konuşan Reşit Akıcı ise “Dün de Ankara’da açıklamalarda bulunduk. 56 aşiret bu iddiaya tepki gösterdik. Çünkü bu iddiayı ortaya atanların İngilizlerle işbirliği yaptığı açıktır. Hatta bu iddia ile İngilizlere mesaj veriyorlar. Biz Pazartesi tekrar Ankara’ya giderek şikâyetçi olacağız. Bu iddiayı ortaya atan gelsin kanıtlasın. Temiz insanların onuruyla oynamaya kimsenin hakkı yoktur.” diye konuştu.

“Bu iddiayı ortaya atan da söylediğine inanmıyor”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şahina aşireti temsilcisi Hadi Göçer de “Birileri bu şerefsiz iddiayı ortaya attı. Bu iddia insanlığa sığmaz. Aşiretler pis işlere tenezzül etmedi, etmezler. Bu iddiayı ortaya atan da söylediğine inanmıyor. Aşiretlerin şerefi, örf ve adeti var. Bunu söyleyenlere karşı gelmek gerekiyor. Akrabalar olarak bu tür haksızlıklara karşıyız.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Ankara’da dönen aşiret temsilcileri ve aşiret üyeleri hep birlikte yemekte bir araya geldi.

İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.