Anne köpek ve yavruları sahip çıkılmayı bekliyor

Anne köpek ve yavruları sahip çıkılmayı bekliyor

​Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 7 yavru dünyaya getiren anne köpek, sahip çıkılmadıkları takdirde açlıktan ölmek riskiyle karşı karşıya kalacak.

Kızıltepe çarşı merkezindeki Cumhuriyet (Özgürlük) meydanında bulunan parkta bir köpek, 2 gün önce 7 yavru dünyaya getirdi.

Hayvanlara sahip çıkılmadığı takdirde açlıktan öleceklerini söyleyen vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak dişi köpek ile yavrularının bir an önce hayvan barınağına götürülmesini istediler.

Anne köpek ve yavrularının yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken Mehmet Reşit Erden, "Burası Kızıltepe’nin merkezi, herkes buradan geçiyor. Yetkililerin bunlara sahip çıkması lazım. Onları gördüğümde ciğerim yanıyor. Bu köpek 7 yavrusuyla nasıl beslenecek? Yetkilere sesleniyorum, bu hayvanlar ölmeden önce hayvan barınağına götürsünler." dedi.

Çarşı merkezinde birçok başıboş köpeğin olduğunu ancak yetkililer tarafından toplatılmadığını belirten Mehmet Emin Akın ise anne ve 7 yavrusuna duyarlı vatandaşların su ve ekmek verdiğini, ancak bunun yetersiz olduğuna dikkat çekti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.