Anne ve babalar üzerinde en güzel uyarı çocuklar üzerinden yapılanıdır

Anne ve babalar üzerinde en güzel uyarı çocuklar üzerinden yapılanıdır

​"Kırmızı Düdük" projesi kapsamında uygulama yapan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, anne ve babalar üzerinde en güzel uyarının çocuklar üzerinden yapılan olduğunu söyledi.

Artan trafik kazalarına dikkat çekmek için İçişleri Bakanlığınca bayram öncesi uygulamaya konulan ‘Kırmızı düdük’ uygulaması, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu’nun katılımıyla Bitlis’te de başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü önünde başlatılan uygulamada, trafikte seyreden araçlar durdurularak, sürücülere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Araçlarda bulunan çocuklara tişört, şapka, oyuncak ve kırmızı düdük hediye eden Ustaoğlu, sürücülere ve çocuklara da çeşitli uyarılarda bulundu.

Bayramların her türlü sevinç ve mutluluğun paylaşıldığı günler olduğunu belirten Ustaoğlu, her yıl bayramlarda yaşanan kazaların, bayram sevincini hüzne ve acıya dönüştürdüğünü söyledi.

Ustaoğlu, "Her bayram olduğu gibi Bakanlığımız bu bayramda da yine tüm tedbirlerini almış durumda. Karayollarımızda bayram öncesi belli aralıklarla yaptığımız uygulamalardaki tedbirlerimizi artırdık. Sürücülerimize trafik kurallarına uyma noktasında uyarılarımızı yaparken diğer taraftan da bu bayramın hüzne ve acıya dönüşmemesi için her türlü tedbiri aldık. İlimizin farklı uygulama noktalarında trafik ekiplerimiz bu uygulamaları yapıyor. Bizde bugün burada yoldan geçen sürücüleri çocuklarla birlikte hem denetleyeceğiz hem de bayramlarını kutlayacağız. Anne ve babalar üzerinde en güzel uyarı, çocuklar üzerinden yapılanıdır. En etkili uyarıda yavrularımızın yaptığı uyarıdır." dedi.

Bayramın acı ve hüzne dönüşmesini istemediklerini belirten Ustaoğlu, özellikle sürücülere trafikte dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Ustaoğlu, “Bakanlığın başlattığı ‘Kırmızı düdük’ uygulaması ile burada anne ve babaları ile yolculuk yapan çocuklar, adeta onların birer fahri müfettişi gibi araçların içinde anne ve babalarını uyarmalarını istiyoruz. Anne ve babaların yaptığı yanlış kurallarda, çocuklar onları düdükle uyaracaklardır. İnşallah bu bayram kazasız belasız bir bayram geçirmelerini istiyoruz. Yüz binlerce insanın trafikte olduğu bu dönemin, bayramların acı ve hüzne dönüşmesini istemiyoruz. Tekrar hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” diye konuştu.

Programa, Bitlis İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erhan Demir, trafik ekipleri ve çocuklar katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.