Anneler Günü'nü Bursalılar ile konuştuk video foto

Anneler Günü'nü Bursalılar ile konuştuk video foto

Anneler Günü münasebetiyle konuştuğumuz Bursa halkı, annelere en büyük değeri İslam'ın verdiğini belirterek, annelerin sadece bir gün değil sürekli kıymetle hatırlanması gerektiğini vurguladılar.

Anneler Günü münasebetiyle İLKHA'ya konuşan Bursalılar, annelerin sadece bir gün değil sürekli kıymetle hatırlanması gerektiğini vurguladı.

"Cennet annelerin ayakları altındadır” Hadis-i Şeriflerini hatırlatarak annelere en büyük değeri İslam'ın verdiğine işaret eden Bursa halkı, annelere verilen değerin sadece 8 Mayıs Anneler Günü ile sınırlı kalmaması gerektiğini, yılın bütün günlerinde annelerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini söylediler.

Anneler Günü'nü bir güne sığdırmanın doğru olmadığını belirten Burhan Özkan, “Annemizi de babamızı da kaybettik fakat özlemlerini halen çekiyoruz. Ölmüş annelerimizin de Anneler Günü kutlu olsun. Her gün anneler günü olmalı.” dedi.

Anneler Günü'nü annelere sadece hediye veya çiçek almak olarak algılanmaması gerektiğini ifade eden Akif Üstün, önemli olanın annenin varlığını önemsemek olduğunu belirtti. İnsanların çoğunun annelerinin kıymetini öldükten sonra anladığını söyleyen Üstün, “İslam çocuğu anneye emanet etmiştir. Çocuklar eğitimini annelerden aldığı için annelerin önemi büyüktür.” diye konuştu.

“Annenin değeri bir güne sığmayacak kadar büyüktür”

Anne değerinin bir güne sığamayacak kadar büyük olduğunu belirten Abdulkadir Mutlu ise “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadis-i şerifini hatırlattı.

Ali Emin, “Peygamber Efendimize (sav) kime itaat edeyim diye sorulduğunda , ‘Annene’ diye cevap veriyor bu soru 3 defa soruluyor ve her seferinde 'annene' deniyor. En sonunda ise babana diyor. Bu da İslam dinin annelere ne kadar önem verdiğini ifade etmektedir.” şeklinde konuştu.

“Annelerin her zaman ellerini ayaklarını öpmek lazım” diyen Emin, “Annelerin değerini her zaman en ön planda tutmak lazım. Biz annelerimizin dualarını alırsak, bu dünyada işlerimizin rast gideceğini ben garanti veriyorum. Çünkü bu hadisle sabittir. Onun için herkese tavsiyemdir, anne, baba duası almak gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Anneler ağlamamalı ve hak ettiği değeri görmelidir”

Anneler gününün her gün olması gerektiğini ifade eden Cavidan Tekyaz, Hz Muhammed'in ve İslam’ın annelere verdiğini değeri anlatarak, artık annelerin ağlamaması ve insanların annelerine gereken değeri vermesi gerektiğini vurguladı.

İmam Hatip Öğretmenlerinden Faruk Çelik de annenin insanın dünyaya gelişinin sebebi olduğunu söyledi.

Çelik, “Peygamber Efendimize (sav) kendisine iyilik yapmaya en çok kim layıktır diye sorulduğu zaman Allah Resulü 3 kere arka arkaya ‘Annene iyilik yap’ buyurur.  Dördüncü kez sorulduğunda ‘babana iyilik yap’ buyurur.  Dolaysıyla bizler de annelerimiz daha hayatta iken onların kıymetini bilmeli vefat etmişlerse de onların ardından sadaka-i cariye olacak hayır hasenatta bulunmalıyız. Rabbim bizlere de hayırlı anne babalar olarak hayat sürmeyi nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

“Bu özel günler modern dünyanın son oyunlarından bir tanesi”

Söz konusu 'özel günleri' modern dünyanın son oyunlarından bir tanesi olarak yorumlayan Çelik, “Anneler yılın her günü hürmet edilmeye, hal hatır sorulmaya dualarla anılmaya ve gönüllüleri hoş tutulmaya layık insanlardır. Dolaysıyla yılda bir defa uzaklardan anneye hediye göndermek, hediyeler almak ona yılda bir kere sarılmak bizim kabul edebileceğimiz bir şey değil.” dedi.

“Anneye en büyük değeri İslam dini vermiştir”

İslam’ın anneye ve genel olarak kadına çok önem verdiğini anlatan Kevser Kübra, “İslam hem kadına hem de annelerimize çok değer veriyor. Diğer dinler gibi değil. İslam’dan önce cahiliye devrinde kadınlara hiç değer verilmediğini biliyoruz. Her ne kadar dünyada İslam’ın kadınlara değer verilmediği lanse edilse de ben asla böyle olmadığını düşünüyorum.” diye konuştu.

“Bu günler kapitalist rejimini çıkardığı günlerdir”

Anneler gününün ve diğer 'özel günler'in Müslümanların yaptıkları şeyler olmadığını ifade eden Kübra, “Tüm özel günler zaten kapitalist rejimin çıkardığı günlerdir. Anneler günü, sevgililer günü gibi. İşte sadece bir hediye alınsın o gün kutlansın öyle bir sirkülasyon olsun diye yapılıyor. Amaç bu olduğu için tabi ki tek gün olmamalıdır. Annelerimiz zaten bizim başımızın tacıdır. Her gün anneler günü olmalıdır bence.” şeklinde konuştu.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.