"Annelerin gözyaşları üzerinde kimse hesap yapmasın"

"Annelerin gözyaşları üzerinde kimse hesap yapmasın"

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı için 73 gündür oturma eylemi yapan aileler, devleti, PKK'yi ve partileri insafa davet edip annelerin gözyaşları üzerinde hesap yapılmamasını istedi.

DİYARBAKIR - Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı için Diyarbakır Şeyh Said Meydanı’ndaki oturma eylemlerine aralıksız devam eden aileler, devleti, PKK'yi ve partileri insafa davet edip annelerin gözyaşları üzerinde hesap yapılmamasını ve çocukların biran önce bırakılmalarını istediler.

 

“Devleti, PKK'yi ve partileri insafa davet ediyoruz”
Ailelerin 73 gündür eylem yapıp çocuklarına biran önce sarılmayı beklediğini ifade eden acılı ailelerden Erhan Eren, “Bu gün halen çocukların dağlarda olmasını gerektiren bir neden olmayıp ciddi bir anlamda adımlar atılıyor ise böylesi bir atmosferde annelerin bayram gününde bile ağlamasına sebep olan herkesi aklıselime, vicdana ve insafa davet ediyoruz. Buradaki annelerin hallerini görüp tepkisiz kalan partiler, PKK ve devleti insafa davet edip diyoruz ki, kimse annelerin gözyaşları üzerinde hesap yapmasın.” dedi.

 

“Anneler çocuklarına kavuşana kadar eylemlerine devam edecekler”
Annelerin çocuklarını almadan eylemlerine son vermeyeceğini dile getiren Eren, “Bayram olmasına rağmen anneler çocuklarına kavuşmadı. Anneler çocuklarına kavuşana kadar buradan ayrılmayıp eylemlerine devam edecekler ve gerekirse farklı eylemlerde de bulunacaklar. Meşruiyetini barıştan, demokrasiden ve insan haklarında alıp 13 yaşındaki çocuklar evlenildiği zaman kıyametleri kopartanlar neredesiniz, bakın bu çocuklar dağlarda ve bu çocukların ellerine silah verilmiş ve bunlar için niye sesiniz çıkmıyor.” ifadelerini kullandı.


 

“Bu günden sonra çocukları dağda olan aileler buraya akın edip eylem yapacaklar”
Yaptıkları eylemlerinin daha geniş çapta devam edeceğini söyleyen Eren, “Şimdiye kadar Ramazan ayı idi ve birçok insan hayvanını, arabasını satıp çocuklarını aramak için buralara kadar gelmiştiler. Ama bazı aileler maddi anlamda zorluk çektikleri için geri dönmek zorunda kaldılar. Bu günden sonra çocukları dağda olan aileler buraya akın edip buradaki ailelere katılıp eylem yapacaklar. Burada eylem yapan ailelerin en son sayıları 150’yi bulmuştu ama çok kısa zaman içerisinde ailelerin sayıları binleri bulacaktır.” şeklinde konuştu.


 

“Annelerin gözyaşları üzerinde meşruiyet yapmayın”
Yetkililere seslenen Eren, “Annelerin gözyaşları üzerinde meşruiyet sağlayan insanlara sesleniyorum ve onlara diyorum eğer siz gerçekten barıştan ve annelerin gözyaşlarının dinmesi noktasında iseniz gelin bu anneler için bir adım atıp annelerin gözyaşlarının akmasına engel olun.” ifadelerini kaydetti.


 

“Bizim tek derdimiz canımızdan koparttıkları ciğerlerimize geri kavuşmaktır”
Herhangi bir partiye kinlerinin olmadığı ve tek dertlerinin çocukları olduğunu söyleyen Sabri Önalan ise, “Bayramın gelmesi ile beraber biz ileler umutlanıp iki bayram birden yaşayacağımızı sandık. Ama bizler maalesef bir bayram bile yaşayamadık. Burada 70 günden fazladır yaklaşık 45 derecenin altında eylemlerimizi sürdürüyoruz. Yetkililerin biran önce annelerin ağlamasına engel olmalarını ve bu ailelerin çocuklarının bırakılması için gerek adımı atmalarını istiyoruz. Bizim burada herhangi bir partiye veya bir siyasetçiye kin ve düşmanlığımız yoktur. Bizim tek derdimiz canımızdan koparttıkları ciğerleri bizlere geri vermeleridir.” şeklinde konuştu. (Ali Adiyaman - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.