Antalya'da "Gençlik ve Şehadet" programı

Antalya'da "Gençlik ve Şehadet" programı

Şehitler Kervanı Platformu tarafından Antalya'da "Gençlik ve Şehadet" temalı bir program düzenlendi.

Şehitler Kervanı Platformu tarafından "Şubat Ayı Şehadet Ayı" dolayısıyla Antalya Kepez Yeni Mahalle Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gençlik ve Şehadet" temalı program, yoğun katılımla gerçekleşti.

Sunuculuğunu Zekeriya Şahin'in yaptığı program, Osman Küçükaydın'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Antalya Umut, Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği (Umut-Der) üyesi İsmail Tekin, her yıl şubat ayının şehadet ayı olarak kutlandığını, bu münasebetle İslam şehidlerinin rahmetle yâd edildiğini belirtti.

Tekin, "Tarih boyunca hangi İslami dava, şehidlerin aziz kanlarıyla sulanmışsa o dava kök salmış, büyümüş ve meyvesini vermiştir. Bir beden için kalp ne ise bir toplum için de şehid odur. Nasıl kalp vücudun tüm organlarına kan pompalayıp canlı tutuyorsa, şehidler de toplumların kurumuş damarlarına aziz kanlarını ulaştırarak canlı tutarlar. Dolayısıyla şehidler, İslami toplumu hep diri tutmuş, vahdet ve birliklerini sağlamlaştırmış, müstekbirlere karşı teyakkuza geçirmiş ve İslam'a düşmanlık edenlerle dost olunamayacağını tescillemişlerdir." dedi.

"Şehadetin yolu, şehit gibi yaşamaktan geçiyor"

Mısır'da şehit edilen 9 gencin şehadetleri dünya mazlumlarının zaferine vesile kılmasını dileyen Tekin, "Şehadetin yolu, şehit gibi yaşamaktan geçiyor. Hayatında şehit gibi yaşayanlar, ölümü de şehid gibi karşılamışlardır. Bu vesile ile Mısır firavunlarının eliyle idam kararı verilen ve şehadet şerbetini içerek Rablerine kavuşan 9 mücahide de Allah'tan rahmet diliyoruz. Allah şehadetlerini makbul eylesin. Şehadetlerinin özelde Mısır halkının, genelde de tüm dünya mazlumlarının zaferine vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından Umut İlahi Grubu sanatçılarından Muhammed Şahin ve Hacı Karadaş, İslam şehidleri üzerine ezgiler seslendirdiler. Ardından Mehmet Cavit Yıldız'ın şiir dinletisinin yapıldığı programda konuşmasını yapmak üzere mikrofona gelen Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörü Mehmet Ali Ortaç, şehadet makamının önemine vurgu yaptı.

"Şehid, İslam beldelerini emperyalistlerin ellerinden kurtarma mücadelesini verendir"

Şehadet ve şehid kavramları üzerinde konuşan Ortaç, "Şehadet ve şehidin İslam'da yüce bir değeri vardır. Beşeri ideolojileri ya da beşeri ideolojileri kendilerine sistem kabul eden birilerinin kendi ideolojileri uğrunda savaştırıp ölen insanlar için bu tabirleri kullandıklarına bakmayın. Bu tabirler ve terimler biz Müslümanlarındır. Onların kendi ölülerine, beşeri ideolojileri için öldürttükleri insanlar için bu tabir ve terimleri kullanmaları onlar için zillettir. Tarih boyunca İslam düşmanı ve şeytan hizmetkârı zalimler, Müslümanların gönlünden imanı söküp atmak için Müslümanların sahip olduğu tüm zenginlik ve topraklarını ellerinden alabilmek için Müslümanlara karşı gerçekten vahşice bir mücadele vermişler ve halen de vermekteler. Şehid, İslam beldelerini emperyalistlerin ellerinden ya da emperyalistlere uşaklık edenlerin ellerinden kurtarma mücadelesini verendir." şeklinde konuştu.

"Şehid Kur'an ayetlerini yaşayan kahramandır"          

Ortaç, şunları kaydetti: "Şehid, insanları hayra davet etmiş. Şehid, iliği emredebilme gücüne kavuşmak için bir İslami harekete cemaate mensup olmuş ki İslam cemaatleri güçlensin, devlet olsun, kötülüğün karşısında dursun, iyiliği insanlara emretsin ve insanları hayır yoluna sevk etsin diye bu yola koyulmuş. Şehid, Kur'an ayetlerini yaşayan kahramandır. Şehid, Hazreti Resulullahın (s.a.v) hadislerini yaşayandır. Şehid, Hazreti Resulullah'tan belki de bu hadisi duymuştu; 'Allah yolunda cihat etmeden ölen veya Allah yolunda gönlünde cihat arzusu geçmeden ölen kişi cahiliye ölümü üzerine ölmüştür.' O yüzden yerinde duramıyor ve Allah yolunda mücadele ediyor."

Program Rasim Karabulut tarafından yapılan dua ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.