Antep fıstığında KDV sorunu çözüldü

Antep fıstığında KDV sorunu çözüldü

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), tuzlu Antep fıstığında ürünün kuruyemiş vasfını kaybetmemesi ve niteliğinde bir değişime uğramaması halinde KDV oranının yüzde 1 olarak uygulanacağını ifade etti.

Kuruyemiş ürünlerinin toptan satışında uygulanacak KDV oranları konusunda sektörde yaşanan bir takım tereddütler ve üyelerinden gelen talepler üzerine harekete geçen GTB, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı nezdinde başlattığı girişimlerden olumlu sonuç aldı.

Maliye Bakanlığı’nın kuruyemiş üreticilerinin Antep fıstığında uygulanacak olan KDV oranları ile ilgili beklediği açıklamayı yaptığını GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, kuruyemişlik Antep fıstığında KDV oranlarının, ürününün tabi tutulduğu işlemlere göre değiştiğini söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamayla ilgili bilgi veren Tiryakioğlu, “Antep fıstığı kuruyemiş olma kavurma ve zarının soyulması işleminde olduğu gibi tuzlanmasında da niteliksel bir değişime uğramaması halinde ithal ve toptan tesliminde yüzde 1, perakende tesliminde ise yüzde 8 oranında KDV’ye tabii tutulacak. Bunların paketlenerek satılması da uygulanması gereken KDV oranını etkilemeyecek. Antep fıstığının çikolata, şeker, soya ve benzeri maddelerle kaplanarak satışa sunulması halinde ise KDV oranı yüzde 8 olarak uygulanacak.”dedi.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler