Antepliler Çin zulmüne tepki gösterdi

Antepliler Çin zulmüne tepki gösterdi

Çin yönetiminin Doğu Türkistan’daki Müslümanlara uyguladığı zulüm ve zorba uygulamalara tepkiler çığ büyüyor.

Memur Sen Gaziantep Şubesi Doğu Türkistanlı Müslümanların maruz kaldıkları zulüm, işkence, baskı ve katliamları protesto etmek için bir basın açıklaması düzenleyerek, Çin yönetiminin Uygurlu Müslümanlara uyguladığı zulme tepki gösterdi.

Balıklı Parkında bir araya gelen Memur Sen Gaziantep Şubesi üyeleri ve çok sayıda vatandaş, Çin zulmüne tepki gösterdi. “Türkistan’a selam, direnişe devam” şeklinde sloganlar atan grup adına Memur Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök okudu.

Basın açıklamasının başında boykot çağrısında bulunan Gök, Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne dur demek, zulmü kınamak ve boykot çağrısı yapmak için toplandıklarını söyledi.

“Biz burada oruç tutarken, Türkistan’da oruç tutmak yasak”

Çin yönetiminin Doğu Türkistan’daki Müslümanlara karşı uyguladığı zulme değinen Gök, “Selam olsun Uygurlu kardeşlerimize, selam olsun şanlı direnişe ve lanet olsun faşist Çin’e. 15 gündür zalim Çin askerleri bölgeyi tamamen kuşatma altına aldı. Yüreğimiz yaralı. Gönül rahatlığıyla iftar edemiyoruz. Biz burada oruç tutarken, Türkistan’da oruç tutmak yasak, başörtülü kadınlar taciz ediliyor, keyfi bir şekilde gözaltına alınıyor. Kur’an eğitimi engelleniyor, 500 bin civarında çocuk zorla ideolojik eğitimlere tabi tutuluyor.”ifadelerini kullandı.

“Dünyanın sessizliğinden cesaret alan Çin her güne yeni bir katliam ile başlıyor”

Kapalı devre zulümler devam ederken dünyanın sessizliğinden cesaret alan Çin’in her güne yeni bir katliam ile başladığını ifade eden Gök, Çin’in resmi verilerine göre 15 günde onlarca, insan hakları kuruluşlarına göre yüzlerce Müslümanın yaşamını yitirdiğini belirterek, “Kahrolsun faşist Çin, kahrolsun bu zulme gözlerini kapatanlar.”diyerek tepki gösterdi. 

Yaşanan zulümler karşısında Birleşmiş Milletler ve uluslararası kamuoyu her zamanki gibi üç maymunu oynadığına vurgu yapan Gök, bu zulme dur demek için tüm vicdan sahiplerini ayağa kalkmaya ve Çin zulmü son bulana kadar bir daha oturmamaya davet ettiklerini söyledi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.