AÖF ikinci üniversite kayıtları başladı

AÖF ikinci üniversite kayıtları başladı

Bugün başlayan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıtları, 21 Eylül’de sona erecek.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nden yapılan açıklamada, bir örgün programda kayıtlı olan veya herhangi bir ön lisans ya da lisans programından mezun olanların sınavsız ikinci üniversite kapsamında istedikleri bir programa kayıt yaptırabildiği belirtildi.

Açıklamada, çok isteyerek kayıt yaptırdığı örgün bir programda okuyan, aslında bir mesleği olan; ama çalıştığı alanı değiştirmek isteyen, hobisi ya da ilgi duyduğu alan doğrultusunda akademik bilgi edinmek isteyenlerin ikinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim sistemine yöneldiği ifade edildi.

Milletvekili, avukat, mühendis, doktor, öğretmen, asker, akademisyen, ev hanımı, üniversite öğrencisi, emekli gibi çok farklı profillerin açık öğretim öğrencisi olduğu belirtildi.

Açıklamada, ikinci üniversite kapsamında en çok tercih edilen programların adalet, sosyal hizmetler, sosyoloji, sağlık yönetimi, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, acil durum ve afet yönetimi, web tasarımı ve kodlama, ilahiyat, laborant ve veteriner sağlık ile işletme olduğu kaydedildi.

2017- 2018 öğretim yılında 300 bin kişinin birden fazla bölüm bitirerek mezun olduğu aktarılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açık öğretim sistemindeki ön lisans/lisans programlarından birine, herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler ise açık öğretim sistemindeki ön lisans programlarından birine kayıt yaptırabiliyor. Kayıtlar 11 Eylül’de başlayacak, 21 Eylül’de sona erecek.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler