AÖF öğrencileri sınav sisteminden yakındı

AÖF öğrencileri sınav sisteminden yakındı

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi 2014-2015 Güz Dönemi sınavlarına giren öğrenciler, sınav siteminden yakındı.

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) 2014-2015 Güz Dönemi vize sınavları dün ve bugün yapıldı. Sınava giren Şırnaklı öğrenciler, sınav sisteminden yakındı. Her dönem sistem değişikliği yapıldığını ifade eden öğrenciler, ne kadar çok çalışılsa da sınavda başarısız kaldıklarını belirttiler.

6-7 Aralık'ta gerçekleşen AÖF sınavları için giriş belgesi alan öğrenciler öğrenci kimliği ve nüfus cüzdanı ile beraber sınav salonlarına girdi. Bugün yapılan sınavların bir kısmına giren öğrenciler sınav sisteminden yakındı. Sürekli sınav sisteminin değiştiğini söyleyen öğrenciler, ne kadar çok çalışılsa da sınavda başarısız olduklarını söyledi. AÖF sınavlarına Şırnak’ta bin 942 öğrencinin ter döktüğü belirtildi.

Şırnak’ta sınava giren Sosyoloji Bölümü öğrencisi Nesrin Revan Yural, “Sosyoloji Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisiyim. Sınav hem iyi hem de kötü geçti, diyebilirim. Sorular çok zordu. Her defasında ayrı bir sistem çıkartıyorlar. Önceden bütünleme vardı, şimdi bütünlemeyi kaldırdılar. Bunun üstüne çan eğrisi çıkardılar. Sınavlara girip çıktıktan sonra acaba öğrenciler üzerinden para kazanmaya mı çalışıyorlar? diye kendi kendime düşünüyorum, bilmiyorum sistem çok zor, gittikçe de zorlaşıyor.” diye konuştu.

Kamu Hukuku öğrencisi Latif Gündoğan ise sınav kayıt ücretlerinin çok fazla olmasından şikâyetçi olduğunu belirterek, adeta devletin açık öğretim okuyan öğrencilerden kazanç elde etmek için çabaladığını ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.