AÖF vize sınavları ne zaman?

AÖF vize sınavları ne zaman?

AÖF bahar dönemi vize sınavları 29-30 Nisan günlerinde gerçekleştirilecek.

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi vize sınavları 29-30 Nisan günlerinde gerçekleştirilecek.

AÖF'nin 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı akademik takvimine göre, 15-16 Nisan'da yapılması planlanan vize sınavları, referandum takvimi nedeniyle 29-30 Nisan günlerine ertelenmişti.

27-28 Mayıs'ta yapılması düşünülen dönem sonu sınavları ise 3-4 Haziran günlerinde yapılacak.

Sınava girmek için hangi belgeler gerekiyor?

Sınava girmek için fotoğraflı sınav giriş belgesi ile fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi gerekiyor. Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenciler sınava alınmıyor.

Fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesinin yerini tutan belgeler ise şöyle:

"Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, Türkiye dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belgeler."

Sınav süresi ve oturumlar

Öğrencilere, sınava girecekleri her ders için 20 soru sorulup, 30'ar dakika süre verilecek. Sınavlar cumartesi ve pazar günleri 4 oturum halinde yapılacak.

Bahar döneminde cumartesi ve pazar sabah oturumunda 2'nci ve 6'ncı yarıyılların, öğleden sonraki oturumda ise 4'üncü ve 8'inci yarıyılların sınavları yapılıyor.

Öğrencilere, sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce görmeleri tavsiye ediliyor.

Sınavda uyulacak kurallar

- Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınav tamamlanmış olsa bile salondan çıkılamayacak. Herhangi bir nedenle salondan çıkan öğrencilerin sınava devam etmesine izin verilmeyecek.

- Sınavda hesap makinesi kullanılabilecek. Ancak kullanılan makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN ve benzeri tuşlar bulunamayacak.

- Kâğıt, kitap, defter, not ve benzeri dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel ve benzeri araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera ve benzeri iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesnelerle sınava girilemeyecek.

- Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler öğrencilerin yerini değiştirebilir.

- Cevap kâğıdına yazılacak her türlü yazı ve yapılacak işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanılacak. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli ve benzeri) kullananların sınavı geçersiz sayılacak.

Sınav soru-cevapları ile sonuçlarının yayımlanması

Açıköğretim sınavlarının sorularına Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayımlama Sistemi üzerinden erişilebilecek.

http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden TC. kimlik numarası ve şifre ile oturum açılarak, çıkmış sınav sorularına bakılabiliyor.

Sınav sonuçları

Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 gün içinde AÖF'nin "Öğrenci Girişi" sayfasından açıklanıyor. Sınav sonuçları öğrencilerin adresine ayrıca postalanmıyor.

Sınav sonuçlarına itiraz

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5 iş günü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.