Apo'ya Sahip Çıkan Karasu, HÜDA PAR'a Çattı!

Apo'ya Sahip Çıkan Karasu, HÜDA PAR'a Çattı!

PKK/KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, "Devletin hizmetinde dev gibi bir çalışma yapabilirim" diyen PKK lideri Abdullah Öcalan'a sahip çıkarken, çalışmaları PKK/BDP'li çetelerce engellenen Hür Dava Partisi'ne (HÜDA PAR) çattı.

Çözüm süreci, AK Parti-Gülen örgütü kavgası ve Abdullah Öcalan ait yayınlanan görüntüler konusunda açıklamalarda bulunan Karasu, ANF'nin kendisine yönelttiği, "İşçi Partisi’nin yayınladığı 1999 İmralı sorgu görüntülerinin Fetullah Gülen’in Öcalan tasfiye olacak sözlerinden kısa bir süre sonra yayınlatılması bir tesadüf mü?" şeklindeki soruya, "Çok tesadüfi gözükmüyor. Koordineli ve anlaşmalı değil, ama her iki güç de Hareketimizin güçlenmesinden rahatsız olduğundan Önder Apo ve Hareketimize karşı karalama kampanyasında ortaklaşmış bulunuyorlar." yanıtını verdi.

"Gülen hareketi bir NATO projesidir"

Açıklamalarına Gülen hareketinin bir NATO projesi olduğunu iddia ederek sürdüren Karasu, "Gülen hareketi bir NATO projesidir. Komünizme karşı mücadele derneklerinin Türkiye'de yaygınlaştığı döneminde öne çıkmış bir kişiliktir. O günden bugüne de CIA ile ilişkilidir. Gülen’in Amerika’ya götürülmesi de bilinçli, planlıdır; kontrol altına alınarak bölge politikalarında kullanılacaktır." diye konuştu.

Gülen Hareketinin ABD'nin kontrolünde olduğuna dair Mavi Marmara örneğini veren Karasu, "Mavi Marmara gemisi olayında ABD'nin istediği biçimde tutum takınması bunun en bariz örneğidir. Gülen hareketi ABD'ye dayanarak Ortadoğu'nun yeniden şekillendirilmesinde rol oynamak istiyor. Amerikano-İslam’la Ortadoğu'da bir siyasal ve toplumsal proje gerçekleştirme iddiasındadır. Bunu Hıristiyanlıkla Yahudiliğin Ortadoğu'yu şekillendirmede yaptıkları ortaklığa Gülen hareketinin Amerikano-İslam’ı da ortak edilmeye çalışılmaktadır." iddiasında bulundu.

"Fetullahçılar CHP ile işbirliği yapıyorlar"

AK Parti ile Gülen örgütü arasında önemli bir iktidar mücadelesi olduğunu belirterek açıklamalarını sürdüren Karasu, "İktidar mücadelesi Fetullahçılarla AKP arasında çok şiddetli bir noktaya geldi. Öyle ki, Fetullahçılar CHP ile işbirliği yapıyorlar. Bunun da dış güçlerle bağı var. Yakın zamanda CHP de ABD'ye gitmişti. CHP ile Fetullahçılar arasında bir ilişki gelişti. Şimdi bu güçlerle AKP arasında da bir iktidar mücadelesi var." ifadelerini kullandı.

"AKP'nin tutumu provokatif"

Çözüm süreci konusunda da açıklamalar yapan Karasu, AK Parti'ye yüklenerek, "Önder Apo’nun en son belirttiği gibi AKP'nin tutumu provokatiftir. Bırakalım çözüm sürecine girmesini, AKP'yi çözüm sürecine sokma çabalarını bile sabote etmektedir. AKP ile bir uzlaşma, anlaşma olması bir yana, AKP ile gerilimin olduğu ve giderek bu gerilimin arttığı bir süreç yaşanmaktadır." diye konuştu.

"Görüntülerin yayınlanmasının nedeni Apo'yu itibarsızlaştırmaktır"

PKK lideri Öcalan'ın İmralı'da sohbet ortamında yapılan sorgu görüntülerinde Öcalan'ın, "Devletin akıllı bir eri gibi çalışacağım, Hizmetim karşılığında rütbe istemiyorum, Bana 6 ay verin örgütü halledeyim" gibi sözlerine, 'Montaj' diyerek geçiştiren Karasu, "görüntülerin yayınlanmasının nedeni esas olarak da Önder Apo'yu itibarsızlaştırmaktır" görüşünü savundu.

PKK/BDP'li çetelerin saldırısına uğrayan HÜDA PAR'a çattı

Son olarak ANF muhabirinin çarpıtmalarla dolu, "Son zamanlarda MHP’nin ve Hüda-Par’ın saldırıları oldu, Amed’de AKP'nin saldırıları oldu. Yine Amed’de Kuzey Kürdistan Demokrat Parti, kendi tabelasını astı. Görüntülerin bu gelişmelerin olduğu bir dönemde yayınlanması neyi ifade ediyor? Bu durum komplonun yeni bir biçime kavuşturulduğu anlamına mı geliyor? Bunlara karşı yapılması gerekenler ne olmalıdır?" şeklindeki sorusunu, HÜDA PAR'a çatma vesilesi yapan Karasu, Lice'de, Van'da, Diyarbakır'da, Batman'da, Cizre'de ve daha bir çok yerde saldırgan taraf PKK/BDP tarafıyken, saldırıların HÜDA PAR ve AK Parti kanadından yapıldığını öne sürdü.

HÜDA PAR hakkında asılsız iddialar ortaya atan Karasu, "Zaten Doğu Perinçek ve çevresinin yayınladığı bu görüntüleri en fazla dillendiren de, kullanmak isteyen de yeminli Apo ve PKK düşmanı bazı Kürtlerdir... Sıra PKK'ye geldiğinde hepsi ortaklaşmaktadır. Hüda-Par’ı da öyledir, MHP’si de öyledir, AKP’si de öyledir, Kürt grupları da öyledir. Çünkü PKK ve Kürt Özgürlük Hareketi herkesin oyunlarını bozuyor.

Kürt Özgürlük Hareketi'nin güçlendiği bu dönemde hepsi saldırıya geçmiştir. Hüda-Par’ın saldırısı da odur. Hüda-Par saldırtılmaktadır. Niye? Kürdistan'da PKK çok etkili oldu, çok güçlü hale geldi. Güya bir zamanlar Hizbullah’la yapmak istedikleri gibi şimdi Hüda-Par’la önü kesilecek!" görüşünü ileri sürdü. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.