Apple kurucularından Wozniak: Facebook’unuzu kapatın

Apple kurucularından Wozniak: Facebook’unuzu kapatın

​Apple kurucularından olan Steve Wozniak, gizlilik ihlali yaptığını belirttiği Facebook’u silinmesi tavsiyesinde bulundu.

Apple kurucularından olan Steve Wozniak, geçtiğimiz yıl Facebook hesabını kapatmıştı. TMZ’ye konuşan Wozniak, Facebook’un yaşadığı mahremiyet sorunları nedeniyle platformun insanların kullanımına değmediğini söylerken, uyarılarını daha genel hale getirmeyi de ihmal etmeyerek telefonlara da güvenilmemesi gerektiğini belirtti.

Wozniak, bazı insanlar için Facebook’un mahremiyet kaybının normal olduğunu belirtirken, kendisi ve çoğu insan için tavsiyesinin ise bir an önce Facebook’tan ayrılmanın bir yolunu bulmak olduğunu söyledi. Büyük teknolojilerin mahremiyeti ezip geçmesi konusunda yapılabilecek pek de bir şey olmadığını söyleyen Steve Wozniak, Cambridge Analytica skandalından üç hafta sonra Facebook’u terk etmişti. 

Wozniak, gizlilik hakkının satın alınabilmesini savunuyor.

Zuckerberg’in kurduğu sosyal medya devi Facebook, geçtiğimiz yıllarda sık sık gizlilik ihlalleri ile gündeme gelmişti. Seçimlerde Donald Trump yanlısı manipülasyonla suçlanan platform, Myanmar’daki soykırıma da alet olmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.