Araba fiyatına güvercin satılıyor

Araba fiyatına güvercin satılıyor

Diyarbakır’da yapılan güvercin ihalelerinde toplumun her kesiminden kuş severlerin katıldığını belirten güvercin besicileri, bazı güvercinlerin 2’nci el araba fiyatına satıldığını ifade ettiler.

Hobi amaçlı güvercin besleyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Diyarbakır’da yapılan güvercin ihalesinde 2’nci el araba fiyatına satılan güvercinler, alıcılar tarafından beklenenin üzerinde ilgi görüyor.

Diyarbakır’ın ilçelerinden ve çevre ilerden gelen güvercin meraklıları ve besleyicileri, her hafta düzenlenen güvercin ihalesine katılıyor. Yapılan güvercin ihalelerine; kaymakam, başhekim, hâkim, savcı, milletvekili, polis, öğretmen ve iş adamları da katılıyor. Burada güvercinlerin fiyatı 75 TL ‘den başlayarak 15 bin TL’ye kadar çıkıyor.  Güvercin besleyicileri, Diyarbakır kent merkezinde 10 binden fazla güvercinin beslendiğini belirterek,  isimlerini renklerinden alan güvercinlerin asil olarak bilindiğini söylediler.

Güvercin besicileri; güvercinlerin yaşam alanlarında özel odaların, özel odalarda ise klimaların,  güvercinlerin sağlıklı olması için ilaçların muhafaza edildiği soğutucuların bulunduğunu ifade ederek, yavru güvercinleri ise kendi elleriyle beslediklerini belirttiler.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Kanatlı Hayvan Severler Derneği Başkanı Mehmet Batmaz,  25 yıldır güvercin beslediğini söyleyerek, güvercinlerin stres atmak için Allah’ın verdiği özel bir nimet olduğunu ifade etti.

“Güvercinleri kendi evlerimizde, odalarda ve evlerin damlarında besliyoruz.” diyen Batmaz, “Bize bir zararları yok, ticaret amaçlı olarak besleyenler var. Bir çift güvercin fiyatı 5 bin TL’den başlayıp 10 bin TL’ye kadar çıkıyor. Bu kuşlarımız sadece Diyarbakır’da var başka bir yerde yok ve bizim yöreye aittir.  Diyarbakır’da 25 çeşit güvercin bulunmaktadır. Kül rengi, Kırmızı, Sarı, Gökela, Zeytuni, Çiğeri, Yusufi ve Siyah olmak üzere rengârenk kuşlarımız vardır. Soyu tükenen güvercinlerin fiyatları daha yüksektir.” dedi.

Memurların, iş adamlarının, pazarda çalışanların, işçilerin, kısacası toplumun her katmanından kişilerin güvercin beslediğini ifade eden Batmaz,  “Güvercin besleyenler bir bebek gibi güvercin ve yavrularına özenle bakarlar ve saatlerce temizliğini birinci derecen yaparlar. İlaçlarını Avrupa’dan getirirler. Bildiğimiz damlarda beslenen güvercinler değil. İlgi isteyen, emek isteyen güvercin türleridir. Köylerden gelen insanlar var. Hayvancılığı bırakıp bu işi yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Kuşçu Müslüm Bayhan’da 20 yıldır güvercin beslediğini belirterek, Sur ilçesinde çıkan çatışmalardan dolayı güvercinlerine bakamadığı için hepsinin telef olduğunu ifade etti.

Bayhan,  zararının ise yaklaşık 20 bin TL’ye yakın olduğunu söyledi. (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman- İLKHA)





























































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.