“Arabalarında silah taşıyanlar Türkiye’den kaçmaya başladı”

“Arabalarında silah taşıyanlar Türkiye’den kaçmaya başladı”

PKK’nin desteklediği siyasi parti temsilcilerinin Parlamento’da terör estirmeye başladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arabalarında silah taşıyanlar, tabutlarda silah taşıyanlar şimdi Türkiye’den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'in Yusufeli ilçe merkezinde halka hitap etti.

Vatandaşların Berat Kandilini kutlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kardeşlerim, önce bu akşam bildiğiniz gibi Leyle-i Berat. Rabbim Leyle-i Berat’ınızı, Berat’ımızı mübarek kılsın. ‘Ne isterseniz isteyin benden’ diyor Rabbimiz ‘vereyim’. İnşallah o anı hep birlikte yakalayalım. Ve şu terörle mücadelede Rabbim inşallah bizleri bir an önce zafere ulaştırsın” dedi.

“Bu operasyonlar bitmeyecek, operasyonları sonuçlandıracağız”

Terörle mücadele sürecine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu operasyonlar bitmeyecek, operasyonları sonuçlandıracağız. Güneydoğu’da, Doğu’da, ülkemizin değişik yerlerinde halkım, milletim huzuru yakaladığı ana kadar bu devam edecek. Yani millî birliğimiz, kardeşliğimiz asla bozulmayacak” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede Allah’ın izniyle er veya geç bu işin zaferle noktalanacağını söyledi. “Şu andaki günler bunların iyi günleridir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili olarak ise, Parlamentoda milletin dediğinin olduğunu kaydetti.

“Milletimiz ne istiyordu?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Diyordu ki; biz bu millete ihanet edenleri Türk milletinin Parlamentosunda görmek istemiyoruz. Neticede bu oldu ve 376 milletvekilinin oyuyla bu iş gerçekleşti. Parlamentoya kesilmek istenen bileti, Parlamento ‘hayır’ dedi, bunun kararını yargı vermelidir ve yargıya gönderiyor. Hayırlı olacak inşallah.”

“Arabalarında silah taşıyanlar, Türkiye’den kaçmaya başladı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkâri’ye yapılan Selahaddin Eyyubi havalimanına PKK’nin havan topu ve roket attığını anımsatarak, PKK’lilerin insanlıktan nasibini almadığını vurguladı. PKK’nin desteklediği siyasi parti temsilcilerinin de Parlamento’da terör estirmeye başladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arabalarında silah taşıyanlar, tabutlarda silah taşıyanlar şimdi Türkiye’den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz?

“Paralel Yapı’nın tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanettir”

Paralel Devlet Yapılanması’nın PKK’yle işbirliği içinde olduğunu söyleyen Erdoğan,  “Bir paralel devlet diye bir şey çıkmış, bunlar şimdi bölücü terör örgütüyle omuz omuza dolaşıyorlar. Ben şu anda paralel devlet yapılanmasının içinde olan saf-temiz kardeşlerime sesleniyorum; kardeşlerim, bak bu paralel devlet yapılanması bölücü terör örgütüyle omuz-omuza dolaşıyor. Bunların, yani siz, o saf kardeşlerim; tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanettir, bunu böyle biliniz. Onun için de biz tek devletten asla sapmayacağız, taviz de vermeyeceğiz. Ve bu topraklar üzerinde gözü olanlar bunun bedelini çok ağır ödüyorlar, ödemeye de devam edecekler. Ve bu operasyonlar bitmeyecek, bu operasyonları sonuçlandıracağız. Ve benim Güneydoğu’da, Doğu’da, ülkemizin değişik yerlerinde halkım, milletim huzuru yakaladığı ana kadar bu devam edecek. Yani millî birliğimiz, kardeşliğimiz asla bozulmayacak.” diye konuştu. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler