Araç sahiplerine önemli duyuru

Araç sahiplerine önemli duyuru

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, çevre kirliliğine sebep olan motorlu taşıtlardaki egzoz gazı emisyon ölçümleri ve denetimlerini yapmayan araç sürücülerine idari para cezasının kesileceği bildirildi.

BATMAN – Motorlu kara taşıtı sahiplerine uyarıda bulunan Batman Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, egzoz gazı emisyon ölçümünü yaptırmadığı tespit edilen motorlu kara taşıt sahibine 875 TL idari para cezası, yönetmeliklerle belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu kara taşıt sahiplerine ise bin 755 TL idari para cezasının uygulanacağı bildirildi.


 

Egzoz gazının önemli problem oluşturduğu belirtilen açıklamada, “Motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz gazı emisyonlarının neden olduğu kirlilik, özellikle büyük kent merkezlerinde önemli bir problem oluşturmaktadır. Bu nedenle, motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz gazı emisyonlarının azaltılmasında egzoz gazı emisyon ölçümleri ve denetimleri büyük önem taşımaktadır. Trafikte seyreden motorlu kara taşıtlarından kaynaklanan egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliği ve etkilerinden, canlıları ve çevreyi korumak amacıyla egzoz gazı kirleticilerinin azaltılmasını sağlamak ve ölçümler yaparak kontrol etmek, gerekli usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanan “Egzoz Gazı emisyonu Kontrolü Yönetmeliği” 04.04.2009 tarih ve 27190 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.” denildi.


 

Araç sahiplerinin egzoz gazı emisyonlarını kontrol etmekle yükümlü olduğu vurgulanan açıklamada, “Motorlu kara taşıt sahibi, taşıtının egzoz gazı emisyon ölçümlerini yönetmeliğin 6’ncı maddesinde belirtilen periyotlarda yaptırmak ve taşıtının egzoz gazı emisyonlarını 7’nci maddede belirtilen sınır değerlere uygun olmasını sağlamakla yükümlüdür. Taşıt sahibi, egzoz gazı emisyon ölçüm pulunun ilgili bölüme yapıştırıldığı motorlu taşıt egzoz gazı emisyon ruhsatını taşıtında bulundurmak ve istenildiğinde ölçüm sonucunu belgeleyen çıktıyla birlikte denetim yetkilisine ibraz etmek zorundadır. Egzoz gazı emisyon ölçümlerinin devamının takibi amacıyla ruhsatın, üzerinde egzoz gazı emisyon ölçüm pulu yapıştırma yeri dolana kadar tahrifat olmaksızın saklanması ve denetimlerde ibraz edilmesi zorunludur.” ifadelerine yer verildi.


 

Açıklamanın devamında, “Ölçüm yapılması gereken periyotlarda, egzoz gazı emisyon ölçümünü yaptırmadığı tespit edilen motorlu kara taşıt sahibine, 875 TL idari para cezası, yönetmeliklerle belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu kara taşıt sahiplerine ise bin 755 TL idari para cezası uygulanacaktır.” denildi.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler