Aradan geçen 17 yılın sonunda ne adalet ne de kalkınma kalmış

Aradan geçen 17 yılın sonunda ne adalet ne de kalkınma kalmış

Partisinin Bitlis 1’inci Olağan Kongresi’nde konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, hükümeti eleştirerek, “Aradan geçen 17 yılın ardında ne adalet kalmış, ne kalkınma kalmış.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Bitlis 1’inci Olağan Kongresi, Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Divan üyelerinin seçilmesinin ardından, kongrenin açılış konuşmasını yapan mevcut il başkanı Ayhan Uslu, bundan sonrada çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini belirterek, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Kongrede partililere seslenen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, hükümetin sürdürdüğü politikaları eleştirdi.

Paylaşımda ve yönetimde adaletin sağlanması gerektiğine dikkat çeken Erbakan, aradan geçen 17 yılın ardından adaletin ve kalkınmanın kalmadığına vurgu yaparak, hükümetin politikalarını eleştirdi.

“Tam manasıyla her alanda adalet sağlanmalı”

Erbakan, “Milleti kurtarman, milletin çektiği maddi ve manevi sıkıntıları ortadan kaldırman için iki temel özellik lazım. Bunlardan bir tanesi paylaşımda adaleti tesis etmektir. Ne demek bu? Allah’ın verdiği nimetleri insanlar arasında adil bir şekilde paylaşılmasını sağlamak. Gelir ve servet dağılımında adaleti sağlamak. Bir avuç imtiyazlı azınlık, bir avuç güç sahibi azınlık, nimetlerin yüzde 80-90’nını alırken, geriye kalan 82 milyon elde kalan yüzde 20 ile iktifa etmeyecek. Zengin, daha zengin; fakir, daha fakir olmayacak. Herkese refah sağlanacak. İkincisi yönetimde adaleti tesis etmektir. Ne demek bu? Hukuk sisteminde, adalet mekanizmasında, kamuda, bürokraside, belediyelerde, sosyal hayatta, çifte standart olmayacak, adam kayırma olmayacak, tam manasıyla her alanda adalet sağlanacak.” dedi.

“17 senede yapılan bütün hizmetlere 200 milyar dolar, faize ise 300 milyar dolar üzerinde para verilmiş”

3 yıl içinde 82 milyona vatandaşa yapılan hizmetten daha fazlasını borç faizine verildiğine dikkat çeken Erbakan, şunları söyledi:

“Eğer 3 yılda borç faizine 432 milyar lira verirken, aynı 3 senede 82 milyon milletin hizmetine 350 milyar lira ayırıyorsanız, o ülkede paylaşımda adaletten söz edilemez. 2019, 2020 ve 2021 yılında devletin bizatihi resmi olarak açıkladığı faize ödeyeceği rakamın toplamı 432 milyar lira. 82 milyon memleket evladına 17 senede yapılan bütün hizmet; duble yollar, hızlı trenler, tüneller, köprüler, 26 tane havaalanı, okullarda dağıtılan tablet ve kitaplar, hepsinin toplamı 200 milyar dolar hizmet yapmışsın. Aynı sürede faize ne kadar vermişsin? 300 milyar dolar üzerinde para vermişsin. Böyle paylaşımda adalet olur mu? Peki, 17 senelik iktidara baktığımızda ne görüyoruz? Kamuda, bürokraside adalet olsa, hukuk sisteminde, yargıda adalet olsa, bir ülkede FETÖ borsası diye bir borsa olur mu? Ne demek FETÖ borsası? Eğer paran varsa güçlüysen, FETÖ’cülükten, hapisten kurtulursun. Paranı bastırırsın, kendini kurtarırsın. Paran yoksa dayın yoksa 20 sene önce ankesörlü telefonda, 15 saniyelik FETÖ’cü seni aramış diye bir buçuk sene hapislerde duruşma gününü beklersin.”

“AK Parti, İstanbul seçimlerinde tam bir tiyatro ve çifte standart uyguladı”

10 oy farkıyla kazandıkları yerlerde yeniden oyların sayımına izin verilmediği, 16 bin oy farkıyla kaybettikleri yerleri sabaha kadar yeniden saydıklarını dile getiren Erbakan, İstanbul Belediye seçimlerinin tam bir tiyatroya çevrildiğini ifade etti.

Açıklamasının devamında Erbakan, “Seçimlerde bizim kazandığımız yerlerde oylar bir daha sayılamaz. Bizim kaybettiğimiz yerlerde oylar bir ay oyunca tekrar tekrar sayılır. Yine de biz kazanamıyorsak, seçim yenilenir. Öyle adalet olur mu?  Aynı sandık kurulu, aynı adamlar geçen seneki Cumhurbaşkanı seçimlerinde meşru, o zaman problem yok; aynı sandık kurulu, aynı adamlar, bu seneki belediye seçimlerinde gayri meşru olsun. Böyle adalet olmaz. AK Parti’nin 10 oy, 50 oy, 100 oy farkıyla kazandığı yerlerde belediye başkanı oluyor. Muhalefetin kazandığı yerde, ‘kardeşim 16 bin oy farkla belediye başkanı mı olur.’ diyor. Bunun adına tiyatro, çifte standart denir. Böyle bir ülkede adaletten söz edilemez. Ticaret Bakanlığına bir genelge yayınlatıyorlar. Bundan böyle belediyeye bağlı iştiyakların genel müdürlerini belediye başkanı atayamaz. Yahu 20 senedir böyle değildi. 20 sene belediye başkanı bizdeyken, her şeye belediye başkanı karar verecek, 20 senenin sonunda belediye elimizden çıkınca, belediye başkanının eli kolu bağlanacak, yetkileri alınacak. Böyle adalet, böyle çifte standart olmaz.” diye konuştu.

Son olarak Erbakan, Öcalan mektubu üzerinde de hükümeti eleştirerek, şunları kaydetti: “Bir seçim dönemi boyunca, aylarca muhalefeti PKK ile işbirliği yapmakla suçlayacaksın, 6 ay bir sene boyunca gece gündüz beka beka diye tutturacaksın, 23 Haziran seçimlerinden önce 3 tane oy için Abdullah Öcalan’ın mektubunu yayınlayacaksın. Uzun lafın kısası, aradan geçen 17 senenin sonunda ne adalet kalmış, ne de kalkınma kalmış.”

Yeniden Refah Partisi Bitlis 1’inci Olağan Kongresi’ne Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ın yanı sıra genel başkan yardımcıları, siyasi parti ve STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kongrenin sonunda tek listeyle girilen seçimde, mevcut başkan Ayhan Uslu güven tazeleyerek, Yeniden Refah parti Bitlis İl Başkanlığına seçildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler