Arafat duasına katılma çağrısı

Arafat duasına katılma çağrısı

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Cuma günü Arafat vakfesinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in yapacağı duaya katılmaları için vatandaşlara çağrıda bulundu.

MARDİN - Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Cuma günü yapılacak Arafat duasına katılım çağrısında bulundu. Diyanet TV ekranlarından yapılacak duaya amin demek isteyen bütün Mardinlileri Cuma namazından sonra Diyanet TV ekranlarına beklediklerini belirten Coşkun, “Arafat’ın heyecan ve sevincini birlikte yaşmak için, yapılacak dualara amin demek için bütün herkesi bu kutsal mekanda milyonlarca hacının heyecana katılmaya çağırıyorum” diye konuştu.

 

Müftü Coşkun, programla ilgili şu bilgileri verdi; “Diyanet İşleri Başkanlığının Arafat programı, sabah namazı ile başlayacak. Kur`an-ı Kerim ziyafeti, esma zikri, Veda Hutbesinin okunması, Arafat konuşması, öğle ve ikindi namazlarının birleştirilmesi (cem-i takdim) ile devam edecek program, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez`in Türkiye saati ile 13.00’te yaptıracağı Vakfe Duası ile sona erecek. Arafat Vakfe’si dev ekranlarla Türkiye’ye yansıtılacak. Arafat programı aynı zamanda Diyanet TV canlı verecek. Bu yıl bir ilk olan uygulamayla Vakfe Duasını canlı izleyecek vatandaşlar, Arafat`ta yapılacak duaya kutsal topraklardaki hacı adaylarıyla aynı anda ‘âmin’ diyecek.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler