Arakanlı muhacirler için su kuyusu açıldı

Arakanlı muhacirler için su kuyusu açıldı

Adıyaman Vahdet-Der, Bangladeş'te kamplarda yaşayan Arakanlılar için su kuyusu açtırdı.

Myanmar hükümetine bağlı askerler ve Budist çetelerin, Rohingyalı Müslümanlara yönelik barbarca saldırılarını arttırması nedeniyle Bangladeş'e sığınan Arakanlılar için Adıyaman Vahdet Derneği (Vahdet-Der) tarafından su kuyusu açıldı.

Kampa yerleştirilen muhacirler için yaklaşık 2 bin kişinin su ihtiyacını karşılayacak kuyu açıldı.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Vahdet-Der Başkanı Bilal Demir, dünyanın birçok yerinde Müslümanların zulüm altında olduğunu söyledi.

Demir, "Üye ve gönüllülerimizin yardımıyla 2016 yılının Aralık ayında Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş'te bulunan kamplarında bir su kuyusu çalışması başlatmıştık. Allah'a hamdolsun bu çalışmamız Ocak 2017'de bitti ve açılışı gerçekleştirildi. Mutluyuz, sevinçliyiz. Bazen çok cüzi rakamlarla büyük işler yapılabiliyor. 600 euroya yani 2 bin 200 TL'ye tekabül eden fiyata yaklaşık 2 bin kişinin su ihtiyacını karşılayabilen bir su kuyusu yaptırdık. Allah, yardımcı olan, emeği geçen herkesten razı olsun." dedi.

Zulüm altındaki Müslümanlara yardım edilmesi gerektiğini belirten Demir, "Her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üyelerimiz ve gönüllülerimizin yardımıyla Arakanlı muhacirler için çalışmamız oldu. Biliyorsunuz, dünyanın dört bir yanında Müslümanlar zulüm altında. Bu kardeşlerimiz için elimizden pek bir şey gelmiyor. Elimizden geldiği kadar hem dualarımızla hem de fiili yardımlarımızla yardımcı olmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Kendilerine yönelik artan saldırılar nedeniyle Bangladeş'e sığınan Arakanlılar'ın, buradaki kamplarda zor şartlar altında yaşamaya çalıştıkları biliniyor. (Ferit Gölgül-İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.