Arakanlı Müslüman kız çocukları fuhşa zorlanıyor

Arakanlı Müslüman kız çocukları fuhşa zorlanıyor

Myanmar devletinin ve Budist çetelerin zulmünden kaçarak Bangladeş'teki mülteci kamplarına sığınan Arakanlı Müslüman kız çocuklarının fuhşa zorlanarak yabancılara satıldığı ortaya çıktı.

Ağustos ayından bu yana Myanmar devletinin ve Budist çetelerin zulmünden kaçarak Bangladeş'teki mülteci kamplarına sığınan Arakanlı Müslümanların sayısı 700 bini geçerken, kamp yakınlarında bulunan çetelerin özellikle küçük yaştaki Müslüman kız çocuklarını fuhşa zorlayarak yabancılara sattığı ortaya çıktı.

BBC'nin haberine göre Myanmar'daki zulümden kaçan Müslüman kızlar, Bangladeş'te cinsel istismara maruz kalıyor. Kamplardaki zor koşullar, çocukların fuhşa zorlanması için çetelere fırsat veriyor. Birçoğu acımasız taktikler sonucu bu grupların ellerine düşüyor.

Cox's Bazar kentinde fuhşun bir tür hiyerarşi altında olduğu belirtiliyor. Arakanlı Müslüman kızlar ise en ucuz olanlar olarak görülüyor. Yaşları 13 ila 17 arasında değişen ve gerçek sayıları tam olarak bilinmeyen Müslüman kızların baskı, işkence ve ölüm tehdidiyle istismar edildiği belirtiliyor. Bazı genç kızların bir süre sonra bir şekilde ortadan kaldırıldığı da dile getiriliyor.

Arakanlı Müslüman kızlar sadece Bangladeş değil, Nepal'in başkenti Katmandu ve Hindistan'daki Kolkata'ya da götürülüyor. Kolkata'da fuhuş büyük bir endüstriye dönüşmüş durumda. Bu çocuklara Hint kimlik kartı veriliyor ve sistemin içine sürükleniyorlar. Kadın ve çocukların bu şekilde fuhşun içerisine düşürülmesinde internetin rolü büyük. Dhaka polisine göre, bu kaçakçılar, çocukları satmak için açık ve kapalı Facebook gruplarını kullanıyor. Hatta bir kullanıcı, mülteci krizinin ortasındaki Arakan'daki çocukların nasıl istismar edileceğini ve polisten nasıl kaçacaklarını adım adım anlatan bir rehber sunuyor.

Güvenlik yetkilileri, bu tehdidi yok etmenin peşinde olduğunu öne sürüyor ama mülteci krizlerinin ortasında pedofili ve fuhşun nasıl kolaylaşabildiğine dair, korkunç bir resim ortaya koyuyor. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler