“Arakanlı Müslümanlar için 'Şanlıurfa Mahallesi' yapılacak”

“Arakanlı Müslümanlar için 'Şanlıurfa Mahallesi' yapılacak”

Şanlıurfa'da, Budist çetelerden kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için yapılacak olan “Şanlıurfa Mahallesi” projesinin tanıtımı yapıldı.

Şanlıurfa'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği (İHH) öncülüğünde, Budist çetelerden kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için yapılacak olan 500 hanelik “Şanlıurfa Mahallesi” projesinin tanıtımı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Tesisleri'nde düzenlenen programda konuşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, projede emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ederek, nerede bir iyilik hareketi olursa HÜDA PAR olarak orada olacaklarını ve sonuna kadar bu tür projelere destek vereceklerini söyledi.

Arakan'da yaşananları yakından takip ettiklerini belirten Yalçın, “İstanbul gençlik kollarımız şu anda bizim de üyesi olduğumuz dernek ile birlikte, orada yardım faaliyetlerine devam etmekte. Özellikle son 4 ayda, bin 500 kişiye günlük sıcak yemek verilmekte. Su kuyuları, giyim, battaniye ve çadır gibi ihtiyaçlar karşılanmakta. Bunun dışında, 100 öğrencinin kalabileceği bir medrese yapılmakta. Kendi ihtiyaçlarını giderme noktasında bayanlar için dikiş atölyesi kuruldu.” dedi.

“İslam coğrafyasında mağdurlar ordusu meydana geldi”

Bütün zulümlerin İslam coğrafyasında yaşandığına dikkat çeken Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün Arakan için burada bulunmaktayız. Lakin İslam coğrafyasının birçok yerinde mağdurlar ordusu meydana gelmiş durumda. ‘Biz neden bu hale geldik?’ sorusuna cevap aramak zorundayız. Allah-u Teala dünya ve içindekileri, havayı, güneşi, yıldızları, gezegenleri, galaksileri ve aklınıza gelebilecek her şeyi, insan için yaratmış ve hizmetine sunmuştur. Çünkü insan, eşref-i mahlûkattır. Allah-u Teala yarattığı her şeyi adalet üzere bina etmiştir. Şu anda yeryüzünde yaşanan bütün çatışmaların, kaosların, gözyaşlarının, anaların, bacıların gökyüzüne yükselen feryatlarının tek sebebi, adaletten uzaklaşmamızdandır. Adaletin olmadığı yerde, hiçbir toplum var olamaz, hiçbir devlet ayakta kalamaz. Onun için 'önce insan, öncelik adalet’ diyoruz. Bütün ihtilaflarımızı ve siyasi düşüncelerimizi bir tarafa bırakıp, insanlık onurunun kurtulması için bir araya gelip, birlikte hareket etmek zorundayız.”

"İnsani ve İslami tüm girişimler kıymetlidir." diyen Yalçın, sözlerini şöyle noktaladı: “İslam coğrafyasının zulüm altında inim inim inlediği bir dönemde, insani ve İslami tüm girişimler değerli ve kıymetlidir. Nerede iyilik adına bir çalışma varsa HÜDA PAR olarak biz orada olur ve o iyiliğe destek veririz. Bu çalışmalarından dolayı İHH temsilcilerini tebrik ediyorum, organizasyonda emeği geçenlerden ve katılım gösterenlerden de Allah razı olsun.”

İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği (İHH) öncülüğünde, Budist çetelerden kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için 500 bambu ev, 1 okul, 2 mescit ve 2 su kuyusundan oluşacak “Şanlıurfa Mahallesi” yapılacak.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Tesislerinde düzenlenen programa, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynelabidin Beyazgül, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Said Demir, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Orhan Şefik, İHH İl Temsilcisi ve Bölge Koordinatörü Behçet Atila, ilçe belediye başkanları ile STK temsilcileri katıldı.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.