Aralarında husumet bulunan aileler barıştırıldı

Aralarında husumet bulunan aileler barıştırıldı

Şanlıurfa’da aralarında husumet bulunan iki aile, hayırseverlerin araya girmesiyle barıştırıldı.

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde 3 ay önce bir kişinin ölümüyle başlayan kan davası sonucu aralarında husumet oluşan iki aile, hayırseverlerin araya girmesiyle barıştırıldı.

Ubadi ve Biniyusuf aşiretlerine mensup Atay ve Ekber aileleri arasında başlayan husumetin son bulması için kolları sıvayan ve başka ölümlerin olmasını engellemek isteyen hayırseverler, iki ailenin ileri gelenleriyle görüşmeler yaptı. 

Görüşmelerden olumlu sonuçlar alan hayırseverler, harekete geçti ve bugün iki aşiretin mensuplarını bir araya getirerek barıştırdı.

Harran ilçesine bağlı Aşağıkesmekaya Mahallesi'ndeki gerçekleşen barış yemeğinde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bu tarz olayların bir daha yaşanmaması için birlikte harekete edilmesi gerektiğini ifade etti.

Eyyübiye Belediye Başkanı Ekinci, "Maalesef geçtiğimiz aylarda hiç birimizin tavsif etmediği bir olay oldu. Hepimiz biliyoruz ki ne kadar sıkıntılı ortamlar olursa olsun olaylar ne kadar hoşumuza gitmese de mutlaka bir araya gelip barışmamız gerekiyor. Bu, hem dinimizin gereği hem de örfümüzün gereğidir. Hiç kimse böyle bir olayın yaşanmasını zaten tavsif etmiyor. Kanaat önderleri ile beraber iki aile ile görüştük. Ubadi aşiretinden Atay soy isimli ailemiz ve Biniyusuf aşiretinden Ekber ailesi ile bir araya geldik. Bu husumetin sonlandırılması gerektiğini söyledik. Gönül isterdik ki böyle olaylar yaşanmasın, bu tarz sıkıntılı ortamlara meydan vermeyelim ama dünya hali, bu gibi sıkıntılar da oluyor. Bu girişimimizi karşılıksız bırakmadıkları için iki aileye teşekkür ediyorum. Aramızda çok değerli büyüklerimiz ve kanaat önderlerimiz var. Harran Belediye Başkanımız Mehmet Özyavuz, Akçakale Belediye Başkanımız Abdulhakim Ayhan ve Akçakale eski Belediye Başkanımız Ahmet Akay ile çok değerli kanaat önderlerimize de teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmanın ardından yapılan dualar ile aileler, tokalaşarak birbirine sarıldı. Barış yemeği, aile fertlerinin yan yana yemek yemesi ile son buldu.

Programa, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Akçakale Eski Belediye Başkanı Ahmet Akay, bölgenin ileri gelenleri, kanaat önderleri ile iki aşirete mensup yüzlerce kişi katıldı.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.