Aralarında kan davası olan iki aile barıştı

Aralarında kan davası olan iki aile barıştı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde aralarında kan davası olan iki aile, yapılan bir programla barıştırıldı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaklaşık bir ay önce Manay ve Çapkan aileleri arasında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kan davası barışla sonuçlandı.

Tatvan ilçesinde bir ay önce Manay ve Çapkan aileleri arasında çıkan kavgada 41 yaşındaki Necdet Manay hayatını kaybetmesi üzerine, iki aile arasında çıkan kan davasını sonlandırmak için, kanaat önderleri ve sözü geçen ileri gelenler arabuluculuk görevini üstlenmişlerdi.

Yoğun bir çalışmanın ardından kan davalı iki aile barıştırıldı. Özel bir düğün salonunda düzenlenen barış törenine bölgenin tanınmış kanaat önderleri, STK’lar ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Medreseler ve Âlimler Vakfı (MEDAV) Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık, kan davalı iki aile arasında oluşan kan davasının barış sonuçlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardında kan davalı iki aile ellerde kaldırılan Kur’an-ın altından geçerek barıştılar. Barış törenin ardında katılımcılara yemek ikam edildi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.