"Arazileri başkaları adına geçirildi" iddiası

"Arazileri başkaları adına geçirildi" iddiası

​Yarım asırdır işlettikleri hazine arazilerinin başkalarının adına geçirildiğini iddia eden Batmanlı köylüler, yanlışın düzeltilmesini aksi takdirde istenmeyen şeylerin yaşanabileceğini ifade ettiler.

Batman merkeze bağlı Karayün (Koxikâ) köyü sakinleri, dedelerinin işlettiği ve yaklaşık 50 yıldan beri kullandıkları hazine arazilerinin kaydının başka kişilerin adına geçildiğini ileri sürerek duruma tepki gösterdiler.

Batı Raman bölgesinde kalan ekili tarlalarının Milli Emlak Müdürlüğü'nden başkasının adına geçtiğini öğrendiğini öne süren köy sakinlerinden Fevzi Çelik, arazilerinin akrabalarının adına nasıl geçtiğini hakkında bir bilgisinin olmadığını söyledi.

Yalancı bir şahit ile ekili arazisinin bir akrabasının üzerine tapulandığını iddia eden Çelik, yetkililerden durumun düzeltilmesini talep etti.

Dedesi ve babası tarafından kendilerine kalan arazilerini şu ana kadar kullandıklarını ifade eden Çelik, "50 yıldır kendi sürdüğümüz arazi, hazine arazisidir. Arazileri sürdüğümüzün tespiti yapılabilmesi için 2 B kapsamında Milli Emlak’a dilekçelerimizi verdik. Her ne hikmet ise dilekçe ve telefon numaralarımız olduğu halde hiçbir şekilde köye memur gelmiyor. Daha sonradan duyduk ki keşifler yapılıyor. Yalnız arazide değil ofislerde yapılıyor. Arazilerimiz masa başında paylaştırılıyor. Başka kişilerin adına ve köyde hiç oturmayan kişilerin adına yaptırılmış. Arsa sahipleri olarak Milli Emlak’a itirazda bulunmak için geldik." dedi.

"Burada ya rant ya da rüşvet var"

Arazilerinin bilinçli bir şekilde başkalarının adına geçirildiğini ileri süren Çelik, "Adına arazi tespit edilen kişiler de buradadırlar. Hiçbir şekilde kendisi o araziyi işlemediği halde onun adına yapılmış. Benim 20 yıllık fıstık bahçem başkası adına yapılmış. Adına yapılan şahıs benim akrabamdır. Akrabamın da hiçbir şeyden haberi yok, kendisi de buradadır. Başkasına da yalancı şahitlik yaptırıp imza attırılmış. Bunu sırf fitne çıksın diye yapıyorlar. Kardeşler veya akrabalar birbirini öldürsün diye yapılıyor. Milli Emlak Müdürünün yanına geldik, bu durumu izah ettik. Müdür bizi odasından kovdu. Bir belgem ve kanıtım yok ama bunlar eğer bir şekilde rant sağlamıyorsa niye bunlar böyle yapılıyor ve müdür odasından kovuyor? Müdürden bir açıklama bekliyoruz. Burada ya rant ya da rüşvet var." diye konuştu.

"Bu şekilde devam edilirse köyde kan dökülür"

Sorunun çözümü için yetkililere seslenen Çelik, "Sayın valime sesleniyorum; ölüm olmadan ve kan dökülmeden bu konuya el atsın. Milli Emlak Müdürü bir açıklamada bulunsun. Memurları hiçbir şekilde arazi başına gidip keşif yapmıyor. Kayıt numaraları ve dilekçelerimiz olduğu halde yıllardır hazine arazilerini biz işletiyoruz. Kira istiyorlarsa kirasını biz ödeyelim. Tespitler başkalarının adına yapılıyor. 20 yıldır çocuklarımla emek sarf etmişim, devlet el koyuyorsa koysun ama başkalarının adına yapılıyorsa haksızlıktır. Başka yollara başvurmak istemiyoruz. Devlet el atsın bu sorunu çözsün. Devleti temsilen Milli Emlak Müdürünün bize söylediği sadece hakaret ve kovulmaktır. Bu şekilde devam edilirse köyde kan dökülür. Olaylar çığırından çıkacak. Gençleri zor zapt ediyoruz." ifadelerini kullandı.

36 dönüm hazine arazisinin, haberi olmadan kendi adına geçirildiğini söyleyen Abdullah Çelik, " Benim haberim hiçbir şeyden yok. Bunu muhtarımız ile memurlar yapmışlar. Bir tane yalancı şahide yapmışlar. Araziyi kullanan bir kişidir. Benim kullandığımı iddia ediyorlar. Benim adıma nasıl tapu edildiğini de bilmiyorum. Orayla hiçbir ilgim ve alakam yok. Bu konunun düzeltilmesini istiyorum ve sonuna kadar davacıyım."

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler