Ardahan'ın Göle ilçesinde hava sıcaklığı eksi 40 olarak ölçüldü

Ardahan'ın Göle ilçesinde hava sıcaklığı eksi 40 olarak ölçüldü

Meteorolojinin açıkladığı son verilere göre Türkiye’nin en soğuk yeri Ardahan'ın Göle ilçesi oldu. Göle’de hava sıcaklığı eksi 40 derece olarak ölçüldü.

Son haftalarda yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesi adeta dondu. Bir gecede 15-20 derece birden düşen hava sıcaklığı nedeniyle termometreler eksi 40 dereceyi gördü.

Yoğun kar yağışının ardından Sibirya Yüksek Basınç altına giren Doğu Anadolu Bölgesi donuyor. Meteoroloji’den alınan son verilere göre, gecenin en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 39.7 olarak Ardahan'ın Göle ilçesinde ölçüldü.

Hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 35, Ağrı'da 34.6, Ardahan'da 30.5, Kars'ta 28.6, Muş'ta 20.8, Erzincan'da 17.4 ve Iğdır'da 11.4 dereceyi buldu.

Kırsal alandaki kar kalınlıkları birkaç metre arasında değişirken kent merkezlerindeki kar kalınlıkları Ağrı'da 76, Muş'ta 59, Erzurum'da 48, Ardahan'da 25, Kars'ta 23, Erzincan'da 16 santimetre olarak ölçüldü.

Öte yandan gündüzleri güneşin etkisiyle eriyen çatılardaki kar yüzünden oluşan buz sarkıtları tehlike saçmaya devam ediyor. Sarkıtların boyu şiddetli soğuklarla birlikte 3 metreye ulaştı.

Kar yağışıyla birlikte Erzurum, Kars, Ardahan, Muş, Ağrı, Erzincan'da 2 bini aşkın köy yolunun merkezlerle kesilen bağlantısını sağlamak için çalışmaların sürdüğü bildirildi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler