​Arıcılara 900 kovan dağıtıldı

​Arıcılara 900 kovan dağıtıldı

​Adıyaman İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında Adıyamanlı arıcılara 900 adet kovan dağıtımını yapıldı.

Adıyaman İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde dağıtımı yapılan kovanlar, organik arıcılık ve organik arı ürünlerinin yaygınlaştırılması ve inovatif yöntemlerle arı hastalıkları ve zararlıları ile Mücadele Projesi kapsamında dağıtıldı.

Proje kapsamında 30 tane arıcıyı konfesyonel arıcılıktan organik arıcılığa geçirmeyi hedeflediklerini söyleyen Adıyaman İl Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan "Bugün burada her bir arıcımıza 30 organik polen kovan, 30 tane ana arı, 30 kilogram temel petek, 1 yıllık kontrol sertifikasını ödemiş olacağız." dedi.

"Adıyaman, Organik Arıcılıkta da marka şehir haline gelecek inşallah." diyen Alan, "Sonbahar döneminde alacağımız analizlerle herhangi bir hastalık olursa organik ilaç, hastalık yok ise arıların kış döneminde ölümlerinin önüne geçebilmek için premiks dağıtmış olacağız. 2023 hedefimizde 100 bin dekar badem,100 bin arı kovanı var." (Cemil Özdaş – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.