Arıcılık kursuna yoğun ilgi

Arıcılık kursuna yoğun ilgi

​Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçe Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan arıcılık kursu yoğun ilgi görüyor.

Viranşehir ilçesinde Usta öğretici Nurettin Tan, tarafından genç yaşlı herkese sıfırdan arıcılık eğitimi veriliyor.

Arı yetiştiricisi Nurettin Tan tarafından verilen eğitimlerde arıcılığın en ince detayları anlatılıyor. Bal sağımında, kovan yapımı ve arıların bakımına kadar her detayını anlattığı kurs, sonunda adaylara belgeleri verilecek.

Arıcılığın oldukça zor ama bir o kadarda kârlı bir iş olduğunu belirten Yıldız, Viranşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursta arıcılık yapmak isteyenlere 72 saatlik eğitim verildiğini söyledi.

Yaldız, "Parası ve tarlası olmayan her vatandaşımız bu işi rahatlıkla yapabilir. Devlet onlara hibe olarak 30 -50 kovan veriyor. Bunlarda düzenli bir şekilde baksalar çok büyük kazanç elde ederler. Tanıdığımız arıcı arkadaşlarımız arıcı sayesinde tarla, ev ve araba almışlardır. Türkiye arıcılık sırasına göre 4 milyon kovanla 3. sırada yer almaktadır. 200 bin aile geçimini arıcılıkla sağlanmaktadır. Türkiye bölgelerine ise ege bölgesi arıcılık bakımında yüzde 30 olarak birinci sırada yer almaktadır. 2. sırada Karadeniz bölgesi, 3. Akdeniz, 4. sırada da Marmara bölgesi geliyor. Bizim bölge en son geliyor. Bizim bölge yazın kurak ve sıcak bir iklime sahip olduğu için arıcılık bakımında pek elverişli değildir. Ancak son zamanlarda endüzyel bitkilerin yetiştirdiği besi ile alakalı bizim bölgede de önemli bir yer tutmaktadır. Bizim bölgede iki şekilde faydalanıyoruz. Hem direk hem de indirek olarak faydalanıyoruz. Birincisi malumunuz bizim bölgede yoğun pamuk ekilmektedir. Pamuk ekimiyle beraber bal arısı bunu tozlanmasında büyük rol oynamaktadır. Tozlaşma sebebiyle bütün ürünlerde olduğu gibi pamukta da yüzde 30 verim artmaktadır." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler