Arınç'tan Oktar'ın 'Kediciklerine' sert eleştiri

Arınç'tan Oktar'ın 'Kediciklerine' sert eleştiri

Bursa'da düzenlenen bir sempozyumun açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, televizyon ekranlarına çıkan bazı kişilerin halkı yanlış yönlendirdiğine dikkati çekerek, 'kedicik' eleştirisinde bulundu.

BURSA - Bursa’da düzenlenen ‘Hz. Üftade-Uzaktaki Yakin’ isimli uluslararası sempozyumun açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

 

Televizyon programlarında dekolte elbiseli kadınlarla program yapan Adan Oktar’a ‘Kedicik’ eleştirisinde bulunan Arınç, bazı cemaat ve tarikatları da üstü kapalı eleştirdi.

 

Arınç konuşmasında, “Bazen televizyonlarda izliyoruz, çevresindekilerle hahaha, hihihi, inşallah maşallah, başka bir şey yok. Kedicikler, bilmem necikler. Bunlar da bir şey yaptıklarını zannediyorlar. İslam adına, iman adına, Kur'an adına, edep adına, namus adına, ar haya adına hiçbir şey bulamıyorsunuz.”ifadelerini kullandı.

 

Arınç, günümüzde insanların çok fazla dünyevileştiğini belirterek, “Son yıllarda çok dünyevileştiğimizi fark ediyorum. Her şey paradan, makamdan, şöhretten ve şehvetten; her şey makam ve mevki hırsıyla birbirimizin gözünü oymaktan geçiyor. Bir kavganın içindeyiz. Kendimize dönecek, neyiz, kimiz, ne amaçla geldik, ne yapıyoruz, nereye gideceğiz? Bunların farkında bile değiliz. Herkes bir yere gelmek bir yerden gitmek, kendisine bir şeyler hazırlamakla meşgul. Evlerde, sokaklarda bir kavga var. Bütün hesaplar bunun üzerine.” dedi.

 

Hz. Üftade gibi şahsiyetlerden alınacak çok dersler olduğunu vurgulayan Arınç, “İnsanların edepli olmaya çok ihtiyacı var. Haya sahibi olmak çok büyük bir nimet. İffet sahibi olmak çok büyük bir zenginliktir. Bunları bize hatırlatacak güzel örneklere ihtiyacımız var. Necip Fazıl'ın tabiri ile kaba softalık, kaba Müslümanlık, kaba önderlik bize yakışmıyor.” diye konuştu.

 

Arınç, Türkiye siyasetinde birilerinin bağırıp çağırmakla iş yaptığını sananların olduğuna işaret ederek, şöyle devam ettİ: “Bağırmakla çağırmakla değil, söz güçlü olacak. Arkası var. Toprağı işleyen yağmur sağanaktan daha bereketlidir. İnce ince yağar, toprağa işler, öbürü sel olur. Biz de şu anda sesini yükseltenler revaçta. Ne kadar çok bağırırsa, ne kadar gözleri çakmak çakmak olursa, gözlerinin damarlar kırmızı kırmızı fırlarsa, boyunlarından damarlar fışkıracak hale gelirse iş yaptığını zannediyor. Ama söz yok, sözün içinde hikmet olmalı, bilgelik olmalı, o yok. Hepsini topla, 50 ile çarp hiçbir etkisi yok. Bence büyüklerin halleri hareketleri, güzel sözlerinin bize faydası var. Bu kadar dünyevileşmek kötü. Uhrevileşelim mi hayır iki taraflı dünyadayız.”

 

Adnan Oktar’a ‘Kedicik’ eleştirisi

Arınç, şu şekilde konuştu: “Çok dünyevileştik ama bu camia içinde 'biz de ehli tarikiz canım, biz de biraz Üftadeleri biliriz' diye ortaya çıkanlar var. Bu işin daha da feci tarafıdır. Onlar da kendilerini bu tür işlerde bilgili ve görevli zannediyorlar. Necil Fazıl derdi ki; 'Eskiden zorluklar büyük buzdağları gibidir. Biz ağzımızla hoh hohlayarak erittik şimdide ortalık çamurdan geçilmez oldu.' Şimdi de tarikat var. Şimdi de yol gösterenler var. Şimdi de saçıyla, sakalıyla, kıyafetleri ile çevresine topladığı üç beş insanla bu işi yaptığını söyleyenler var. İyilerinden Allah razı olsun ama çok bozukları da var. Onlar da bu yolu bir ticaret yolu kabul etmişler. Bazen televizyonlarda izliyoruz, çevresindekilerle hahaha hihihi, inşallah maşallah, başka bir şey yok. Kedicikler bilmem necikler. Bunlar da bir şey yaptıklarını zannediyorlar. İslam adına, iman adına, Kur'an adına, edep adına, namus adına, ar haya adına hiçbir şey bulamıyorsunuz. Adam, ‘ben de Kadiriyim’ diyor, bir başkası ben de şuyum diyor. Kendilerine bu yaftaları takanlar var, bununla anılmak isteyenler var. Ama çabalara ticaretlerini ve nüfusları artırmak, şöhret yapmak isteyenler var.”  (Veysi Siyah/ Zeki Aras - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.