Arjantin Devlet Başkanından sert ifadeler: Terörü ABD besliyor

Arjantin Devlet Başkanından sert ifadeler: Terörü ABD besliyor

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, isim vermeden IŞİD'in ABD tarafından beslendiğini söyledi

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez'in BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ABD'nin kolay biçimde dost ve düşman kavramlarını değiştirdiğini söyledi.

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez'in 25 Eylül tarihinde BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ABD'nin politikalarını sert ifadelerle eleştirdi. Fernandez, isim vermeden IŞİD'in ABD tarafından beslendiğini iddia etti.

Fernandez, yaptığı konuşmada ABD ile ilgili olarak 'terörizm canavarını yarattılar ve bu canavar şu an kontrolden çıktı' ifadelerini kullandı.

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez konuşmasında; "Geçen yıl toplandığımızda Esad rejimini terörist olarak değerlendirip ona karşı olanları devrimci görüp desteklediniz; şimdi ise dün "devrimci" dedikleriniz gruplara karşı savaş açmış durumdasınız. IŞİD ve El Kaide'nin elindeki silahların izini kim sürebilir? Büyük güçler çok kolay dost ve düşman kavramını değiştiriyor. Teröristler dost oluyor, dostlar ise terörist. Hizbullah'ı terörist örgütler listesine koymuştunuz ama sonradan Lübnan'da geniş bir tabanı olan saygın bir yapı olduğu anlaşıldı.

1994'te Buenos Aires'te İsrail Elçiliği'ne yapılan bombalı saldırıda İran parmağı aradınız ancak öyle olmadığı kesinleşti. 11 Eylül sonrası El Kaide gerekçesiyle Afganistan ve Irak'a savaş açtınız; o ülkeler şimdi dünyanın en ağır durumunu yaşıyor.

Bölge haklarının özgürlüklerini gasp ettiniz. Bu gün burada IŞİD'e karşı bir BM kararı çıkarmak üzere toplandık oysa IŞİD'in bazı BM Güvenlik Konseyi ülkelerinin gözetiminde dostları tarafından kurulup beslendiğini herkes görüyor." ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.