Arkadaş seçiminde 4 yanlış bir doğruyu götürür

Arkadaş seçiminde 4 yanlış bir doğruyu götürür

Batman’da lise öğrencilerine yönelik “Arkadaş seçiminde 4 yanlış bir doğruyu götürür” konulu konferans düzenlendi.

Yazar Metin Özmen, Batman Kız Anadolu Lisesinde “Arkadaş seçiminde 4 yanlış bir doğruyu götürür” konulu bir konferans verdi.

Başarıda arkadaş seçiminin önemini vurgulayan Özmen, yanlış arkadaş seçiminde 4 yanlış arkadaşın doğru kişileri de yanlışa sürükleyeceğini belirtti.

Özmen, özellikle yanlış arkadaş seçimi yüzünden başarılı olabilecek birçok öğrencinin başarılı olamadığını belirterek tıpkı üniversiteye giriş sınavlarında olduğu gibi yanlış arkadaş seçiminde de 4 yanlışın bir doğruyu götürdüğünü kaydetti.

Özmen, “Arkadaşlıkta da durum üniversiteye giriş sınavı gibidir. Madem 4 yanlış bir doğruyu götürüyor, o zaman yanlış olan arkadaşlar, biz doğru bile olsak bizi kendileriyle yanlışa sürükleyebilir. ‘Güvercin kargalarla arkadaşlık yaparsa tüyleri beyaz kalır, fakat kalbi kararır.’ sırrınca biz güvercin gibi isek de kargalarla arkadaşlık yaparsak tüylerimiz beyaz kalır ama kalbimiz kararır. Ve yine madem; ‘Kurtla yatan ulumayı öğrenir’ sırrınca biz kötülerle, yanlışlarla arkadaş olursak yanlış yapmayı öğreniriz. Bu yüzden yanlış kişilerle beraber olmayıp yolumuza başarıya odaklanmış kişilerle devam edeceğiz.” dedi.

600  öğrencinin katıldığı konferansın çok verimli geçtiğini belirten Okul Müdürü Mustafa Şahin, Özmen’e teşekkür etti.

Yazar Özmen, konferanstan sonra kitaplarını imzaladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler