"Arkadaşlarla polemiğe girmek istemiyorum"

"Arkadaşlarla polemiğe girmek istemiyorum"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisi hakkında yapılan eleştirilere cevap vererek, "Bu konularla ilgili polemiğe girmek istemiyorum." dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KHK ile ilgili yaptığı açıklamalar sonrasında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, AK Parti çevresinden eleştiri alan Abdullah Gül, konuyla ilgili polemiğe girmek istemediğini belirtti.

Gül, "Bu konularla ilgili polemiğe girmek bana yakışmaz. Dolayısıyla her şey zaten ortada. Herkes birbirini biliyor. Onun için bir polemiğe girmek istemiyorum arkadaşlarla" yanıtını verdi.

Anayasa Mahkemesi'nin Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında verdiği tahliye kararını da değerlendiren Gül, "Biliyorsunuz ben cumhurbaşkanıyken de ayrıldıktan sonra da gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını hem adalet hem de Türkiye’nin imajı açısından doğru olduğunu hep söylemişimdir. Bugün de o görüşteyim. Yargılama yine devam eder ama gazetecilerin, yazarların, çizerlerin tutuksuz olması kanaatini her zaman söyledim." diye konuştu.

OHAL'in 6. kez uzatılmasına ilişkin soruya da yanıt veren Abdullah Gül, "OHAL'in son defa Meclis'e sevk edildiği kanaatindeyim. İnşallah son kez uzatılır. Tekrar reformcu bir Türkiye olduğunu göstermesi, ekonomi, dış ilişkiler itibariyle çok doğru olacağına inanıyorum. Çok olağanüstü bir dönem yaşadı Türkiye, kontrol altına almak için gerekliydi ama artık her şeyin normalleştirilmesi Türkiye için çok büyük iyilik olur." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.