Artık kaliteli eğitim dönemi

Artık kaliteli eğitim dönemi

​Gaziantep Valisi Davut Gül, eğitimin önemine değinerek, artık okullaşmanın değil kaliteli eğitimin konuşulduğu bir dönemin olduğunu söyledi.

İlçe ziyaretleri kapsamında Yavuzeli ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül,  muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmada okuma-yazma kurslarına değinerek, herkesin okuma ve yazma öğrenmesi gerektiğini belirtti.

Gaziantep Valisi Davut Gül ve beraberindeki heyet, Yavuzeli ilçe Kaymakamı Eyup Gürdal ve Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu'nu makamlarında ziyaret etti. Vali Gül'e İlçe hakkında bilgiler veren Kaymakam Gürdal ve Belediye Başkanı Sakaroğlu, Gül ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Vali Gül, daha sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantı salonunda ilçe muhtarları ile bir araya geldi.

Toplantıda muhtarlara hitap eden Vali Gül, eğitimin önemine de değinerek, artık okullaşmanın değil kaliteli eğitimin konuşulduğu bir dönemin olduğunu söyledi.

Herkesin okuma-yazma öğrenmesi gerektiğini belirten Gül, okuma-yazma meselesinin Gaziantep’in ve Yavuzeli’nin gündeminden tamamen kalkmasını istediklerini belirtti.

Okuma-yazma bilmeyenler için okuma-yazma kurslarının olduğuna işaret eden Vali Gül, “Bu kursları sayıya bakmaksızın açarak okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızın bu kurslardan faydalanmasını istiyoruz. Eğitim noktasında okuma-yazma bilmeyenleri kursa alacağız, okula gitmeyen çocukların kesinlikle okula gitmelerini sağlayacağız. Gelinen bu noktada artık okullaşmayı değil kaliteli eğitimi konuşuyoruz. Bu konuda muhtarlarımızdan da destek istiyoruz.” dedi. 

Muhtarların sorunlarını dinleyen ve istişarelerde bulunan Vali Gül ile beraberindeki heyet, daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Amirliği’ne geçti. Gül, denetimlerde bulunarak ilçenin asayişi hakkında bilgi aldı.

İlçede esnaf ziyareti de gerçekleştiren Gül, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Esnafa hayırlı ve bol kazançlar diledi.

Vali Gül, ilçe ziyaretleri kapsamında Yavuz Selim Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri ile bir araya geldi. Okulda bir takım incelemelerde de bulunan Vali Gül, öğretmenler ile kısa bir toplantı gerçekleştirerek yapılacak yeni proje ve fikirlere her zaman açık olduğunu ifade etti.

Vali Gül, ziyaretlerin ardından Türkiye’nin ve Gaziantep’in önemli tarihi ve turistik yerlerinden olan ve tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Yavuzeli ilçesi Kasaba köyü yakınlarında bulunan, “Saklı Cennet” olarak da adlandırılan Rumkale’de incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Gül’ün Yavuzeli programı Yavuzeli ilçesi Kasaba köyü eşrafından merhum Ekrem Çelik’in ailesine taziye ziyareti sonrası son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler