Artık memurların mesaisi Cuma namazına göre ayarlanacak

Artık memurların mesaisi Cuma namazına göre ayarlanacak

Memur Sen Bitlis Şube Başkanı 3 Ağustos tarihinde başlayıp 22 Ağustos tarihinde sonuçlanan 3’üncü Dönem Toplu Sözleşme mutabakatında memurlar açısından da birçok kazanımın elde edildiğini söyledi.

Memur Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, 3’üncü Dönem Toplu Sözleşme mutabakatında elde edilen 213 kazanımla birlikte özellikle memur mesaisinin Cuma namazı saatine göre uyarlanmasının önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti ile Kamu İşveren Heyeti arasında imzalanan 3’üncü Dönem Toplu sözleşme metni içeriğinin zenginliği,  alınan miktar, sözleşmeden yararlanacak kamu görevlisi sayısı bakımından tarihi bir toplu sözleşme olduğunu ifade eden Durak, bu kazanımlarının devamının gelmesi için ellerinde gelen tüm gayretleri sarf edeceklerini söyledi.

“Mesai saatinin Cuma namazına uyarlanması büyük kazanımdır”

Cuma namazı izniyle ilgili kazanımın hem toplu sözleşmenin kapsamının genişletilmesi hem de ibadet özgürlüğü açısından büyük bir kazanım olduğunu belirten Durak,  Müslüman bir toplum içerisinde adeta bir sıkıntı haline gelmiş olan Cuma namazı kılma mesaisinin bu vesileyle giderildiğinin altını çizdi.

Memurlar için elde edilen bazı kazanımlar

3 milyon  200 bin kamu görevlisi, bir milyon 900 bin kamu görevlisi emeklisi ve aileleri ile birlikte 20 milyon kişiyi doğrudan, ekonomik ve sosyal etkileri bakımından 78 milyonu yakından ilgilendiren kazanımlara da değinen Durak, imzalanan toplu sözleşmenin sadece mali, sosyal ve özlük hakları alanında değil toplumsal alanda da kazanımlara sebep olduğunu söyledi.

Verilen  zammın hedeflenen enflasyon rakamlarının 6 puan üstünde, gerçekleşen enflasyon rakamlarının ise 3-4 puan üzerinde gerçekleştiğini belirten Durak, sözleşmenin, kamu görevlileri için ‘sosyal teşvik paketi’, dar ve orta gelir grubunda yer alan kamu görevlilerinin alış veriş yaptığı küçük ve orta ölçekli esnaflar için ise ‘Can suyu Paketi’ olduğunu iddia etti.

Bu kazanımlarla birlikte hem genel toplu sözleşme kazanımlarının hem de hizmet kolundaki kazanımların yüzde 100’lere varan hatta aşan kazanımlar haline dönüştüğünü belirten Durak, sözleşmeyle 4/C’lilere ve üniversiteli işçilere kadro yolunun açılmasının da söz konusu olduğunu söyledi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler