Artık sıkıntılarımızın görülmesini istiyoruz

Artık sıkıntılarımızın görülmesini istiyoruz

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde imar projesinde kavşak olarak yer alan fakat uygulama da bir kavşak olmayan caddeden dolayı mağdur edildiklerini söyleyen vatandaşlar, projede yer alan kavşağın yapılmasını istiyor.

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi Yeni Mahalle'de ikamet eden vatandaşlar, mahallerini ikiye ayıran yolda kavşak yapılaması gerekirken yapılmadığını, bu nedenle mağdur olduklarını dile getirdiler.

Konuyla ilgili konuşan Hilvan Yeni Mahalle Muhtarı Mahmut Düşen, kavşak ile ilgili başvurular yaptığını fakat ilgilenenin olmadığını ifade etti.

"50 metrelik yolu 400 metre yürüyerek geçmek zorunda kalıyor"

Düşen, "Burası uluslararası bir yol. Aynı zamanda Yeni Mahalleyi de ikiye ayıran bir yol. Şu an 75. Yıl caddesi ile Celal Paydaş Caddesini ikiye ayıran bir yol sorunumuz var. Yetkililere defalarca bu sorunu söyledik. Burası uluslararası yol olduğu için kendim bizzat Karayolları 9. Bölge Müdürlüğüne gittim. Oradaki yetkililer ile görüştüm, fakat açıkçası bu konuya duyarsız kalıyorlar. Biz yetkilerden bir an önce bu yolu açmalarını istiyoruz. Bakanlarımıza, büyükşehir belediyesine, milletvekillerine sesleniyoruz; bu konuyu çözsünler. Bizler bu işin peşini bırakmayacağız ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bu ilçenin kanayan yarasıdır. Vatandaş 50 metrelik yolu 400 metre yürüyerek geçmek zorunda kalıyor." diye konuştu.

"Bu sorun sadece Yeni Mahallenin sorunu değil aynı zamanda ilçenin de sorunudur"

Yeni Mahalle’de esnaf olan Hasan Kılıç da kavşak olmamasında dolayı mağdur olduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Bizler hem esnaf hem de Yeni Mahalle sakinleri olarak çok zor durumdayız. Zaten Türkiye’de son olaylar ile beraber esnaf çoğu zaman siftah yapmadan dükkânı kapatıyor. Burada imar projesinde resmi olarak kavşak olmasına yapılmamış. İhtiyar ve çocuklarımız uzun bir yol yürüdükten sonra gidip başka yerden dönmek zorunda kalıyorsa bu Türkiye’nin ayıbıdır. Suriye’de olduğu gibi Yeni Mahalle de sınır çizilmiş. Bu sorunun çözümü için, belediyenin el atması gerekiyorsa belediye ya da Karayollarının el atması gerekiyorsa Karayolları, gerekeni yapsın. Burada ayda en az iki kaza oluyor. Göstermelik olarak burada üst geçit kurulmuş ama ihtiyarlar bunu kullanamıyor. Buradaki tellerin kaldırılıp trafik lambaları, yaya geçidi ve kavşak yapılması lazımdır. Bu sadece Yeni Mahallenin sorunu değil aynı zamanda ilçenin de sorunudur."

"Yetkililerden sıkıntılarımızı görmelerini istiyoruz"

Projeye göre yapılmayan kavşak nedeniyle kendilerinin mağdur edildiğini belirten Haşim Fidan isimli esnaf, "Biz mahalle sakinleri olarak bir haksızlığın ve hukuksuzluğun dile getirilmesi için burada toplandık. Şu anda biz mahalle olarak iki ayrılmış durumdayız. Buranın kavşak olması gerekirken Karayolları buraya tel örgü çekerek adeta mahalleyi ikiye ayırmış. Esnafların bir kısmı bu tarafta diğeri ise öbür tarafta. Gerek ticari olarak gerekse geçişler esnasında büyük sıkıntılar çekiyoruz. Yetkililerden sıkıntılarımızı görmelerini istiyoruz. Gereken ne ise yapılmasını rica ediyoruz. Projeye göre burada bir kavşak olması gerekirken bunu yapmamak mahalleye yapılan bir zulümdür. Bu soruna bir çare bulunmazsa mahalleli olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız." dedi.

Kavşağın yapılmadığı yerin karşısında kasap olarak çalışan Hüseyin Atmak isimli esnaf ise böyle giderse yakında dükkânı kapatacağını, yetkililerin verdiği söze sadık kamaları gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Bizim işyerimiz yolun karşısında. Burada eczane, berber, manav var. Kavşak olmadığından dolayı karşı tarafa geçiş olmuyor. Karşıya geçmek için yaklaşık 500 metre yol gidilmesi lazım. Eskiden biraz iş yapıyorduk ama bu teller çekildikten sonra işimiz de durdu. İmar projesine göre burada zaten kavşak var. Yetkililer buna bir çare bulsun. Bizi Suriyelilerin durumuna düşürmüşler. Birimiz telin bu tarafında diğerleri öbür tarafın da kalmış. Böyle giderse ben dükkânı kapatırım. Bu kavşak için söz vermişlerdi, ama sözlerinde durmadılar."

İLKHA





























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.