“Artık yeter, halkımızı kandırmayı bırakın”

“Artık yeter, halkımızı kandırmayı bırakın”

Adana Bağımsız Milletvekili Salih Demir, Müslüman Kürt halkının değerleriyle alay eden HDP'den iş ve hizmetin çıkmayacağını söyledi.

HÜDA PAR’ın desteklediği Adana bağımsız milletvekili adayı Salih Demir, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Demir, Müslüman Kürt halkının değerleri ile alay eden HDP zihniyetinden iş ve hizmet çıkmayacağını ifade etti.

“Bizler her şeyimiz ile kardeşlerimizin yanındayız”

Mısır’da halkoyuyla seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşları hakkında verilen idam kararlarına tepki gösteren Demir, “ İhvan başarılı olacak, çünkü o kardeşlerimiz her şeylerini ortaya koymuşlar. Sabretsinler. Bu sabrın sonu başarı olacak inşallah. İhvanın başarısı ümmetin umudu demektir. Dualarımız onlarla. Onlardan başka bir şey beklenmezdi zaten. Bu tepkilerimiz önemli. Bulunduğumuz yerlerde tepkilerimizi göstermeliyiz. Hükümet görevini pratikte göstermesi lazım. Seçim meydanlarında söylediklerin orada kalmasın. Uluslararası bazda yapılacak olanlar önemli. Bırakalım bir takım sorunları mezhep meselelerini. Bizler bu duruma karşı gelmesek Rabbimize hesap veremeyiz. Bizler her şeyimiz ile kardeşlerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

“HDP zihniyetinden iş ve hizmet çıkmaz”

HDP zihniyetinden iş ve hizmetin çıkmayacağını ifade eden Demir, Selahaddin Demirtaş’ın seçim meydanlarındaki söylemine ilişkin, “İktidar ve muhalefet yıllardan beri halkın karşısına vaatler ile çıkıyor. Ama kendileri de biliyorlar yapmayacaklarını. Hükümet ise yarıda kalan işlerini tamamlayacaklarını söylüyor. HDP’ye gelince. HDP’li belediyelerin yaptıkları ortada. Kazanmış oldukları yerlere bakın. Hizmetler ortada. Şehirler ortada. HDP zihniyetinden iş ve hizmet çıkmaz. Bunlardan vazgeçtik. Son dönemlerde söylediklerini Müslüman Kürt kaldıramaz. Kürt halkına sesleniyorum. Gözlerinizin içine baka baka diyorlar ki namusumuz kâbusumuz oldu. Din derslerini kaldıracaklarını söylüyorlar. Peki diğer dersler için bunları da söylüyorlar mı? Ne demek Müslümanlar için Kâbe ne ise işçiler için Taksim de odur. Adam çıkıyor bunu kamuoyu önünde söylüyor. Bunların artık görülmesi lazım. LGBTİ’yi, ön plana çıkaran da HDP oldu. Ey Müslüman halkımız bu insanların neyiniz ile neleriniz ile oynadıklarını görün. Artık Müslüman halkımızın bunları görmesi lazım.” dedi.

“Artık yeter, halkımızı kandırmayı bırakın”

Çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde de buluna Demir, “Hükümetin çözüm süreci ile alakalı adımlarını anlamış değiliz. Bir Kürt sorunu var diyor. Bir Kürt sorunu yok diyor. Bir barış süreci var diyor. Bir çözüm süreci bitti diyor. Meselelerinizde net olun. Halk aldatılmasın. Halkı aldatan kendisini aldatır. Seçim meydanlarında bol keseden nara atmaya gerek yok. Seçim meydanlarında hükümet ve HDP birbirine taş atıyor. Hiç kimse kusura bakmasın. Halkımız bunlara kanmayacak. Hiçbir görüşmeniz şeffaf değildi. Artık yeter. Ortada çözüm süreci ve barış süreci yok. Başlangıcı güzeldi. Anlamlıydı. Silahlı yapıyla perde arkasında bir noktaya kadar görüşmeyi kabul ediyorduk. Ama artık bunları kabul etmiyoruz. Başbakanın söylediği de algı oluşturmaktan başka bir şey değildir. PKK’nin silah bırakmayacağını çok iyi biliyordunuz. Hiçbir adım şeffaf yürümedi. AK Parti ve HDP de bu konuyu seçim meydanlarında iyi kullanıyor. Artık yeter halkımızı kandırmayı bırakın.” şeklinde konuştu.      

Ayrıca seçim çalışmaları kapsamında Adana’yı karış karış gezmeye devam eden Demir, Aladağ ve İmamoğlu ilçelerini ziyaret ederek esnafın istek ve sıkıntılarını dinledi.

Esnaftan dua ve destek isteyen Demir, halkın yoğun teveccühü ile karşılaştı.

Hür Adayların Mecliste olmaları durumunda halkın çıkarları için çalışacaklarını söyleyen Demir, halkın çıkarlarını hiçbir siyasi menfaate değişmeyeceklerini ifade etti.

Esnaftan destek sözü alan Demir İlçeden ayrıldı.           (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler