Artos suyu Gevaş’a taşındı

Artos suyu Gevaş’a taşındı

Artos Pınarbaşı suyunun Gevaş ilçesine taşınmasını değerlendiren Belediye Başkanı Sinan Hakan, “VASKİ'nin yaptığı en iyi iş nedir?’ diye sorulsa, Artos’un eteklerinde çıkan Pınarbaşı doğal suyunun ilçeye getirilmesidir derim” ifadelerini kullandı.

Gevaş’ın, suyu bol bir ilçe olmasına rağmen 2017 yılı öncesi su problemi yaşadığını belirten Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, “Gevaş'ta su problemi var dediğimizde kimse inanamıyordu. “şeklinde konuştu.

Pınarbaşı mevkiinde pınarların olduğunu ve bu pınarların ilçeye, ihtiyaç duyduğu suyu sağlayabilecek bir potansiyele sahip olduğunu belirten Hakan, “Ancak bu suyu kullanamayan bir ilçeydik. VASKİ yönetimi ile görüşüp çözüme yönelik bir çalışma içine girdik. Gözümüzün önünde boşa akan bir su vardı. VASKİ ile görüştüğümüzde 2- 3 aylık gibi kısa bir süre içerisinde çözüme ulaştık. 7 km yeni hat çekildi, kaynak yerleri yenilendi, hijyen ve güvenlik koşulları sağlanarak ilçe tertemiz suya kavuşturuldu." ifadelerini kullandı.

VASKİ 13 km yeni su hattı çekti

Hakan, Gevaş'ta Pınarbaşı su kaynağının ilçeyle buluşturulmasının yanı sıra ilçede yeni su hatlarının da çekildiğini belirterek, “İlçede 13 bin 600 metre yeni içme suyu hattı çekildi. Bütün su depoları elden geçirildi. Bize göre 2017 yılında, ‘VASKİ'nin yaptığı en iyi iş nedir?’ diye sorulsa, Artos’un eteklerinde çıkan Pınarbaşı doğal suyunun ilçeye getirilmesidir derim.” ifadelerini kullandı.

Altyapıda sorunumuz giderildi

Gevaş'ta yaşanan bir diğer önemli sıkıntının da kanalizasyon sorunu olduğunu söyleyen Hakan, bununla ilgili olarak da çok önemli çalışmaların yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"İlçe merkezinde hatta Selçuklu Mezarlığı gibi tarihi mirasın olduğu yerleşim yerlerine yakın yerlerde yanlış hesaplardan kaynaklı kanalizasyon sıkıntıları yaşanıyordu. Koordinasyon kurulması ile birlikte bu sorunlarda giderildi. Toplamda 7 bin 500 metre kanalizasyon hattı çekildi. 20'ye yakın yerde kanalizasyon alt yapısı bitince biz üst yapı parke taşlarıyla yollarımızı yaptık. Arıtma tesisinde eksiklikler vardı onlar giderildi. Terfi merkezi ile sıkıntılarımız vardı, VASKİ şubesi bununda üstesinden geldi. 20 mahallemizin su abonelik çalışması da tamamlandı. İlçe mahallelerimizde imar olmadığından dolayı alt yapısı yapılamayan bazı yerlerimiz var. Bunu da istişare ederek farklı formüllerle çözmeye çalışacağız. 2018 yılında ilçe mahallelerimizin bazı sokaklarında kanalizasyon çalışması olacak. Kırsal mahallelerimizde, yerleşim yerleri için içme suyu ile alakalı lokal bir çalışma yapacağız. İşin büyük bir kısmını 2017 yılında yaptık."

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.