"Artritin görülme sıklığı yaşla birlikte artmaktadır"

"Artritin görülme sıklığı yaşla birlikte artmaktadır"

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Aslan, eklemlerde vücut tarafından üretilen iltihabın (artrit) görülme sıklığının yaşla birlikte arttığını söyledi.

DİYARBAKIR- Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Aslan, 12 Ekim Dünya Artrit Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

 

Artrit: Bir veya birden fazla eklemin iltihaplanması

Aslan, artritin, bir veya birden fazla eklemin iltihaplanması ya da dejenere olması, eklemlerde ağrı, şişme ve sertleşmeye yol açan hastalıkları anlatan bir terim olduğunu söyledi.

 

“Artritin görülme sıklığı yaşla birlikte artmaktadır”

Artritin, çocuklar dâhil her yaştan insanı etkileyebileceğini belirten Aslan, “Yaşla birlikte artritin görülme sıklığı da artmaktadır. Ancak her 5 hastadan yaklaşık 3’ü 65 yaşın altındadır. Artritin ne sebeplerle ortaya çıktığı tam olarak bilinmemektedir.  Genetik ve çevresel faktörlerin oluşumunda önemli bir rol oynadığı düşünülmektedir.” dedi.

 

“Sağlıklı yaşam hastalık belirtilerinin azalmasına yardımcı olmakta”

Sağlıklı yaşam tarzı ve sağlıklı alışkanlıkların artritin seyrini olumlu olarak etkilediğini kaydeden Aslan, “Düzenli egzersiz, ideal vücut ağırlığının korunması, stresten ve sigaradan uzak kalınması ve düzenli uyku hastalık belirtilerinin azalmasına yardımcı olmakta ve hastanın yaşam kalitesini arttırmaktır.” ifadelerini kullandı.  (Hamza Adiyaman-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.